PEC Zwolle start training zonder Jesper Drost

Zwolle – De selectie van PEC Zwolle is maandagmiddag begonnen met de voorbereiding op het seizoen 2014-2015. Om 15.00 uur werd, onder luid gejuich van het aanwezige publiek, het startsein gegeven voor de eerste training.

23-06-2014_eerste_training_pec_zwolle_04.jpg 

Opvallende afwezige was Jesper Drost. Hij zit vast voor een poging tot doodslag. Hij zou afgelopen donderdag met zijn auto twee mannen in Steenwijk hebben aangereden na een ruzie in een horecagelegenheid in Steenwijk. Hij wordt verdacht van het verlaten van de plek van een ongeluk en voor poging tot doodslag. De oefensessie stond vooral in het teken van de conditie. Deze week traint de selectie nog driemaal. Zaterdag staat in Hasselt het eerste oefenduel op de agenda. Om 15.00 uur is Olympia ’28 de tegenstander.

23-06-2014_eerste_training_pec_zwolle_03.jpg

23-06-2014_eerste_training_pec_zwolle_01.jpg

23-06-2014_eerste_training_pec_zwolle_05.jpg 

23-06-2014_eerste_training_pec_zwolle_02.jpg
Artikel delen:
Reacties 44
 1. In de Telegraaf stond bij dit bericht een foto van Drost met een zwart balkje voor de ogen…
  Voordat er om straf wordt gevraagd, zou ik eerst de andere kant van het verhaal willen horen.


  Maak melding

 2. @terstal Hij zit sinds vrijdag vast. Vandaag maandag = 4 dagen. Iemand mag maximaal 6 vastzitten voor verhoor. de nacht telt niet mee, dus max 15 uur. Daarna kan maximaal 3 dagen inverzekeringstelling volgen, die eenmaal met 3 dagen verlengd kan worden. Dat kan gebeuren wanneer er nadere verhoren nodig zijn en er een weekend in valt (zoals hier het geval is. Een rechter-commissaris beslist over inbewaringstelling die 14 dagen duren. Ook dat kan verlengd worden afhankelijk van de ernst van het misdrijf waarvan iemand wordt verdacht en/of vluchtgevaar.
  En dit alles bewijst nog geen schuld! Elrey vraagt of je rechter bent, maar volgens mij schiet je kennis van ons rechtsysteem daarvoor iets tekort.
  😛


  Maak melding

 3. Dame, je hebt gelijk. Maar ik houd vast aan mijn bewering 😉 Een tasjesrover loopt immers de andere dag weer gewoon op straat.


  Maak melding

 4. @terstal Ook een tasjesrover wordt door de rechter gestraft. De periode zoals ik die beschreef is de tijd vóór de rechtzaak. Die is bedoeld voor het politieverhoor en onderzoek van de Officier van Justitie en rechter-commissaris. De verdachte heeft een advocaat die zijn belangen behartigt. Pas bij de rechtzaak komen aanklacht en verdeidging bij elkaar en doet de rechter een uitspraak. De tijd van voorarrest wordt afgetrokken van de strafmaat.
  Als iemand na een dag vrijkomt wil dat niet zeggen daat hij daarna niet meer wordt gestraft. Het kan een duidelijke zaak zijn met voldoende getuigen en/of een bekentenis. Als er geen vluchtgevaar bestaat en kans op recidive niet groot wordt geacht en afhankelijk van de ernst van het misdrijf, dan wordt iemand vrijgelaten in afwachting van de rechtzaak.
  Voor tasjesroof met geen of zeer gering letsel staat 12 weken gevangenisstraf. Met letsel maximaal 9 jaar.


  Maak melding

 5. Bericht door Japser, op 24 juni 2014 8:02
  Wel opvallend, normaal gaat het op WLZ over de slachtoffers. Nu lees ik daar nog niks over in het commentaar.

  Wij zijn allemaal slachtoffer van jouw gezwets en behoeft voor aandacht.
  >:(>:(>:(


  Maak melding

 6. Inderdaad erg selectief die reacties Japser, deze speler zal echt wel iets fout gedaan hebben, anders zit hij ook niet in voorarrest. Of hij nu schuldig is of niet, als profspeler heb je een voorbeeldfunctie en kennelijk was hij dat “even” vergeten. Dom, nu afwachten of hij veroordeeld wordt.


  Maak melding

 7. @Leonardo.

  Als het echt flink mis was, dan was het voorarrest wel verlengd. Dat kan namelijk ook in dit soort gevallen.

  Laten we eerst maar even rustig het hele verhaal afwachten, hoor en wederhoor. Een goed principe.

  Ben het wel totaal met je eens over de voorbeeldfunctie. Maar dan graag ook benoemen dat er genoeg politici rondlopen, die met een strafblad in de Tweede Kamer/PS/Gemeenteraad zitten.


  Maak melding

 8. Hmm, stond al in het topic. Misschien toch maar eens alles gaan lezen. Dat ie vanmorgen is vrijgelaten staat echter alleen in de link van RTV Twente.


  Maak melding

 9. @Bigro Hij is vrijdag aangehouden. Het incident speelde in de nacht vqan woensdag op donderdag. Toch handig om RTV Oost te volgen.


  Maak melding

 10. Het duurde wat langer omdat hij aan iedereen zijn handtekening moest uitdelen, uiteindelijk toen die daarmee klaar was mocht die weer weg!;)


  Maak melding

 11. Hij is in de nacht woe op donderdag na een ruzie in Steenwijk met 2 mannen in de auto gestapt en heeft deze jongens aangereden terwijl deze nog langs de weg stonden.

  Eén jongen heeft zijn onderbeen gebroken en de andere jongen een gat in zijn hoofd. Hij is aangeklaagd voor poging tot doodslag.


  Maak melding

 12. Hmm, wat betreft jouw correctie moet ik je gelijk geven. Maar niet wat betreft deze “Twente gerelateerde zender”. Het valt mij vooral de laatste tijd op hoeveel Zwols nieuws zij brengen. Vaak nog sneller dan deze site. Wellicht hebben zij zich de kritiek aangetrokken die al jaren vanuit deze hoek komt.


  Maak melding

 13. Ach Bernard 16.52 uur, het is zinloos om dit vooroordeel met feiten te willen bestrijden. Dat heb ik al zo vaak geprobeerd, maar de gemiddelde Zwollenaar blijft graag vasthouden aan zijn eenmaal ingenomen standpunt. Klagen is de norm. En kennelijk is hun nieuwshonger niet groot genoeg om die met de nieuwssite van RTV Oost te willen stillen.
  Je hebt gelijk dat er veel Zwols nieuws op staat. Als er een regio zich mag beklagen, dan is dat eerder Deventer of de Kop van Overijssel.


  Maak melding

 14. Reactie PEC (bron: RTV Oost)

  PEC-voorzitter Adriaan Visser: “Wij steunen Jesper Drost”

  PEC Zwolle blijft Jesper Drost steunen tot de rechter een uitspraak heeft gedaan. Dat zegt voorzitter Adriaan Visser tegen RTV Oost. De 21-jarige aanvaller wordt verdacht van poging tot doodslag.

  Jesper Drost wordt ervan verdacht dat hij vorige week na een ruzie in Steenwijk op twee mannen is ingereden. “Afgelopen week werd de club geconfronteerd met een betreurenswaardig voorval rondom onze speler Jesper Drost. PEC Zwolle steunt Jesper Drost hangende het justitiële onderzoek naar de aanklacht die tegen hem is ingediend, vanwege poging tot doodslag en het verlaten van de plek van het ongeluk”, aldus de voorzitter.

  “Beperken tot de feiten”

  Hij vervolgt: “De club wil zich tot de feiten beperken en gaat niet mee in speculaties en verdachtmakingen. De feiten die tot nu toe bekend zijn, geven PEC Zwolle geen aanleiding om actie te ondernemen ten aanzien van Jesper in de zin van een schorsing of iets dergelijks. Gedurende het onderzoek zullen wij hem dus blijven steunen.”

  “Pas als er nieuwe feiten op tafel komen of er een rechterlijke uitspraak plaatsvindt, zal PEC Zwolle zich opnieuw beraden over een standpunt. De club hanteert daarbij ook als werkgever van Jesper een consistent beleid, zoals zij dat ook in een eerder geval bij een voormalig medewerker heeft gedaan.”  Maak melding

 15. Bericht door terstal, op 25 juni 2014 19:36
  Ik word ook altijd zo boos van dit soort criminaliteit, en in dit geval bij die voetballer.

  Hoezo, ken je beide kanten van het verhaal?
  Uiteraard niet, dus stop met beoordelen. Op dit moment is dat wat PEC Zwolle doet het enige juiste.
  Onschuldig tot tegendeel is bewezen!  Maak melding

 16. Dan waren die uiteraard ander Japser. Toen Kluivert iemand dood reed was de rechter ook mild toch? Dat is niet aan huidskleur gerelateerd hoor. Paar voetbalclinics en sorry zeggen doet wonderen. En als het een speler was waar ze afscheid van zouden nemen of ontevreden over zijn zal het een ander verhaal geweest zijn, maar dat is nu niet! En dus hopen dat hij er snel weer instaat en fantastisch voetbal laat zien dan kunnen we dit ook weer snel vergeten. Dubbele maten? ja, maar what else is new?


  Maak melding

Reageer