Gaan Zwolse raadsleden kantelen?

Zwolle – Een aantal kantelaars van Zwolle in Transitie heeft maandagavond 23 juni aan het begin van de raadsvergadering een bliksemactie uitgevoerd. Het coalitieakkoord van Zwolle zegt dat de gemeente aan wil sluiten bij de initiatieven in de stad, maar niet wat ze dan zouden willen doen. De aanwezige kantelaars hebben daarom de raadsleden meteen aan het werk gezet.

Alle 39 raadsleden kregen de uitnodiging om een bewonersinitiatief te bezoeken en in de praktijk te kijken wat het betekent om zelf een initiatief te organiseren. Raadsleden reageerden enthousiast en vroegen of ze ook een uitnodiging mee mochten nemen voor hun afwezige collega’s.

De 39 initiatieven waren in een mand gedaan. Elk raadslid kon er één initiatief uithalen. De uitnodiging is nu dat raadsleden zelf contact zoeken met het initiatief. Daarmee worden raadsleden meteen zelf kantelaars omdat ze zelf het initiatief nemen, de stad ingaan en aansluiten bij wat er speelt in de samenleving.

Het gaat onder meer over de Torteltuin in Stadhagen, de Wijkwensenkassa, het Huis van Vriendschap in Dieze, de Boom Battle, de energie coöperatie Blauwvinger, het Inspiratiehuis038, autodelen Zwolle, festival voor de pet, het broodfonds, kinderwijkplatform Westerholte, de talentenhuiskamer senioren en de Berkumse noaber. Een overzicht van bewonersinitiatieven is terug te vinden via www.zwolleintransitie.nl of op Facebook bij Zwolle in Transitie.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer