Summer School Zwolle tijdens zomervakantie

Zwolle – “De zomervakantie komt er weer aan. Heerlijk natuurlijk, maar voor sommige ouders is deze schoolvakantie best lang”, zegt Martijn Straathof van RiMaeducatie. Daarmee ook voor kinderen, want weken lang naar de opvang is door werkende ouders binnen veel gezinnen eerder regel dan uitzondering.

Daar moeten we wat mee, dacht Rick Nijhof van RiMa-educatie. “Onze culturele workshops zijn energiek en creatief, maar vinden meestal op een school plaats met hun eigen leerlingen.” Samen met de Karen White en Miranda Vleeschdrager van Odeon De Spiegel kwamen zij op het idee deze workshops op één van hun locaties te verzorgen. Kinderen uit heel Zwolle kunnen zich hiervoor aanmelden. Naast een leuke dagactiviteit, maken zij zo op een vrijblijvende manier kennis met bijvoorbeeld capoeira, soap acteren of rap. De Summer School is volgens de betrokken organisatoren van Odeon De Spiegel nieuw binnen hun programma.

Naast kindervoorstellingen en theaterfestivals, biedt Odeon met de Summer School een combinatie van kunst, cultuur en actieve workshops. Ook het vernieuwende concept heeft hen doen besluiten het zomerse programma te lanceren. Als locatie is het Celecentrum in de Papenstraat gekozen. Van maandag 14 juli tot en met vrijdag 18 juli kunnen kinderen en jongeren tussen de 5 en 15 jaar creatieve activiteiten volgen, passend bij hun leeftijd. Rondom thema’s als Hollywood en Musical wordt een eindpresentatie voorbereidt waar ook ouders en verzorgers welkom zijn. Tijdens de Summer School wordt er gewerkt met ervaren vakdocenten vanuit verschillende disciplines. Ook is er een dagcoördinator aanwezig om te zorgen dat het vijfdaagse programma op rolletjes verloopt. “Toen de opzet van de Summer School groter werd, hebben we direct gecheckt wat er allemaal bij zulke dagactiviteiten komt kijken. Een BHV’er bijvoorbeeld. Dat hebben we nu ook allemaal geregeld.” aldus Nijhof. Straathof vult aan: “We hebben veel ervaring met workshopdagen en evenementen en een goede voorbereiding voorkomt verrassingen. We gaan er samen met Odeon voor zorgen dat de Summer School Zwolle een onvergetelijk succes wordt!” Voor informatie en kaarten kijk op www.Summerschoolzwolle.nl 

Artikel delen:

Reageer