Familiedag Ruitersportcentrum Zwolle en Ritsaert

Zwolle – Afgelopen zondag was er als afsluiting van het seizoen weer de jaarlijkse familiedag. Deze gezellige dag wordt jaarlijks georganiseerd door het Ruitersportcentrum Zwolle en de Zwolse Ruiterclub Ritsaert.

ritsaert.jpg 

Het programma beloofde al dat het een leuke dag zou worden, maar het overtrof weer ieders verwachting hoe jong en oud zijn/haar best heeft gedaan met de verkleedde carrouselwedstrijd. We hebben allerlei thema’s langs zien komen van bloemenmeisjes, FBI, Zorro’s, Leeuwen, Sensation White tot de vele oranje supporters. Wat zag iedereen er mooi uit! Niet alleen de ruiters maar zelfs de pony’s en paarden moesten er aan geloven. Na de eerste carrousel groepen volgde een mendemonstratie van Carina Jansen begeleid door Maarten Jansen. Iedereen was duidelijk onder de indruk want het was stil aan de kant. Na een inleiding van Maarten liet Carina samen met haar pony Luuk een zelf gemaakte proef zien die mooi op de muziek werd uitgevoerd.

Een ander belangrijk deel van het programma van de familiedag is altijd de huldiging van de clubkampioenen. Het hele jaar door organiseren we dressuur en vaardigheid wedstrijden en tijdens de familiedag worden de leden gehuldigd die kampioen zijn geworden in hun (F-)Klasse. Altijd een bijzonder moment waarbij alle kampioenen hun beker in ontvangst namen.

Na de huldiging van de clubkampioenen volgde de schenking aan het Ronald McDonald huis. Elice Kappel reikte (mede namens Paul Wiertz) een cheque ter waarde van € 2.000,- uit namens het Ruitersportcentrum Zwolle en de Zwolse Ruiterclub Ritsaert. De familie Oosterkamp overhandigde de cheque aan Lianne Booijink van het Ronald McDonald huis.

Het betrof een bijzondere schenking omdat de € 2.000,- vorig jaar is opgebracht tijdens de “Run voor Anja”. Anja was een zeer gewaardeerde vrijwilligster van het Ruitersportcentrum Zwolle en tevens zeer betrokken bij de kinderactiviteiten georganiseerd door de Zwolse Ruiterclub Ritsaert. Toen Anja ziek werd en duidelijk was dat ze niet meer beter zou worden is er door een groep vrijwilligers de “Run voor Anja” georganiseerd. Dit betrof een sponsorloop waarmee de familie Oosterkamp met de opbrengst samen nog konden genieten van een mooie vakantie. Helaas is Anja op 9 augustus 2013 overleden.

Er bleef na de welverdiende vakantie nog een groot bedrag over en in overleg met de familie Oosterkamp is besloten dit bedrag te schenken aan het Ronald McDonald huis. Met deze schenking kan het Ronald McDonald huis nog meer families een thuis bieden tijdens de moeilijke periode dat hun kind in het ziekenhuis ligt. 

Na dit mooie gebaar werd de dag afgesloten met de uitreiking van de prijzen van de Carrouselwedstrijd. Er werd gejureerd op zowel originaliteit als rijvaardigheid. De winnaars kregen een oorkonde uitgereikt en een bon waarmee ze zelf wat leuks konden uitzoeken.

Het was een geslaagde dag en een mooie afsluiting van het seizoen. Bent u ook benieuwd naar alle activiteiten die georganiseerd worden op het Ruitersportcentrum Zwolle dan bent u altijd welkom aan de Hollewandsweg 15 of kijk op www.ritsaert.nl.

Artikel delen:

Reageer