Asfaltering Hasselterweg start maandag

Zwolle – Aannemer Van Gelder start maandag 30 juni met de asfalteringswerkzaamheden aan de Hasselterweg. Naar verwachting is het werk maandag 7 juli aanstaande klaar.

 

Tijdens de werkzaamheden kan het verkeer wel gebruik maken van de Hasselterweg. Enige overlast vanwege de werkzaamheden is niet te voorkomen. Tijdens de spits zijn alle rijbanen toegankelijk. Buiten de spitstijden en in de avonduren (vanaf 19.00 uur) is een deel van de Hasselterweg afgesloten. De toerit vanaf de Zwolseweg naar de Hasselterweg wordt tijdens de avonduren en in het weekend wel volledig afgesloten. De situatie wordt ter plekke met borden aangegeven.

Tijdens de werkzaamheden kunnen vragen en of klachten gemeld worden bij de aannemer op telefoonnummer: 06 83451493 of per mail hasselterweg-zwolle@vangelder.com 

 

Preventief

Halverwege januari werd de asfaltlaag van de Hasselterweg weggehaald omdat dit deel van de weg veel gaten vertoonde. Uit oogpunt van de verkeersveiligheid besloot de gemeente om de bovenste deklaag daarom preventief te verwijderen. De snelheid op dit weggedeelte is tijdelijk naar 50 km/u verlaagd.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Schandalig laat. De gemeente zou excuses moeten aanbieden. Vorig jaar was deze weg ook al geasfalteerd. Dat duurde toen al drie maand of meer. Dit jaar ook al in januari de asfalt er afgeschaafd en pas juli is het klaar.

  Waarom is dit vorig jaar niet in een keer goed gedaan? Natuurlijk is hard rijden niet goed, maar de gemeente draagt hier ook verantwoordelijkheid voor.

 2. Idd (boetes), van stadshagennieuws.nl

  De politie heeft maandag drie rijbewijzen ingenomen van automobilisten die te hard reden op de Hasselterweg, waar al sinds januari dit jaar een snelheidsbeperking geldt. Een 38- en 39-jarige man uit Zwolle en een 45-jarige man uit Kersteren raakten hun rijbewijzen kwijt, omdat zij volgens de politie met een veel te hoge snelheid over de Hasselterweg in Zwolle reden.

  Snelheidscontrole
  Maandagavond 23 juni werd op snelheid gecontroleerd op de Hasselterweg in Zwolle. Een 39-jarige automobilist uit Zwolle reed met een snelheid van 104 km/h langs de controle, waar 50 km/h is toegestaan. Kort erop reden een 38-jarige man uit Zwolle en een 45-jarige automobilist uit Kersteren met 100 km/h en 101 km/h langs de controle. De automobilisten werden staande gehouden waarna de rijbewijzen werden ingevorderd. Processen-verbaal zullen worden opgemaakt.

  Controles
  De avondcontroles op de Hasselterweg wekken bij veel lezers van deze website verbazing. De Hasselterweg ligt al meer dan een half jaar open met snelheidsbeperkingen. De aanleg van een nieuwe toplaag op de weg is al enkele malen uitgesteld.

 3. Overigens heb ik van de gemeente nog steeds geen fatsoenlijke reden vernomen waarom het asfalteren een half jaar op zich moet laten wachten. Een aanbestedingsprocedure kan echt wel in 2 maand rond zijn. Of zou de gemeente dit initieel hebben willen combineren met de verlenging van de hasselterweg (wat mogelijk nog een jaar op zich laat wachten).

 4. Duurt inderdaad schofterig lang. Excuses vanuit de gemeente lijken mij op zijn plaats. Maar nee, die van de realiteit verdwaalden hebben in hun eigen wereldje toch altijd gelijk.

  Gemeente toonde zich nergens toe bereid toen ik op de oude asfaltlaag (overigens bij erg lage snelheid) in een slip raakte met mijn auto vorig jaar. Dan weet je dus ook meteen waarvoor je wegenbelasting betaald: Rijden op rotte wegen.

Reageer