Rijbewijzen kwijt na forse overschrijding

Zwolle – Een 38- en 39-jarige man uit Zwolle en een 45-jarige man uit Kersteren raakten maandag 23 juni hun rijbewijzen kwijt, omdat zij met een veel te hoge snelheid over de Hasselterweg in Zwolle reden.

politie_logo_4.jpg 

Maandagavond 23 juni werd op snelheid gecontroleerd op de Hasselterweg in Zwolle. Een 39-jarige automobilist uit Zwolle reed met een snelheid van 104 km/h langs de controle, waar 50 km/h is toegestaan. Kort erop reden een 38-jarige man uit Zwolle en een 45-jarige automobilist uit Kersteren met 100 km/h en 101 km/h langs de controle. De automobilisten werden staande gehouden waarna de rijbewijzen werden ingevorderd. Processen-verbaal zullen worden opgemaakt.

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Je zou toch zeggen dat diverse borden met “50” erop voldoende zouden zeggen, maar wellicht dat ze de borden links en rechts van de weg bij elkaar hebben opgeteld??


  Maak melding

 2. Oke 50 is 50 maar er wordt al b
  half jaar niks gedaan aan de weg laat staan dat er aan de weg gewerkt wordt. Mensen zijn het ook beu dat ze half jaar over eeen slechte weg moeten rijden en oom agent gaat ze ook nog eens extra plagen. Wat dom beleid in zwolle.


  Maak melding

 3. Opvallend dat het allemaal weer mannen zijn. Maar goed, ze kunnen het altijd nog via de rechter aanvechten. Die weg had redelijkerwijs al een half jaar geleden klaar moeten zijn. Gevalletje nalatigheid van de gemeente.


  Maak melding

 4. @Tsja,

  goeie opmerking over dat het allemaal mannen zijn.

  De acties van vrouwen in het verkeer zijn inderdaad over het algemeen geheel ongevaarlijk….:o


  Maak melding

 5. Ik rijdt geregeld over deze Hasselterweg, met motor en auto. De weg is gefreesd, waarschijnlijk voor nieuw asfalt, echter dit is al 3 a 4 maanden zo. Lekker om daar snelheidscontroles te doen, er word niet gewerkt daar. Als motorrijder moet je helemaal uit je doppen kijken, is een levensgevaarlijk stuk, weg is enorm ruw en onregelmatig, gaten en bulten. Ook springen er constant steentje achter auto’s omhoog, zit al een sterretje in mijn voorruit. Kan ik de schade daarvan verhalen op de gemeente??


  Maak melding

 6. Dus doordat de weg daar zo slecht is rijdt iedereen te hard? Tuurlijk snap ik dat: Hoe harder je rijdt des te eerder ben je dat slechte stuk voorbij. Logisch.


  Maak melding

 7. Laat ze ook eens in de Nieuwsstraat posten, ze rijden daar als gekken, je bent je leven als voetganger daar niet zeker!!!!


  Maak melding

 8. Ben er vanochtend in de spits met strak 50 km/h overheen gereden. Is onverantwoord om te doen. Iedereen rijdt bijna je kofferbak plat. Het is voor je eigen veiligheid slimmer om daar, tegen de max snelheid in, harder te rijden.


  Maak melding

Reageer