Film ‘The Butler’ op Meerminneplein

Zwolle – Het Fraterhuis organiseert ook deze zomer een buitenfilm. Op zaterdag 5 juli om 22.15 uur draait het filmtheater het historische drama ‘The Butler’ op het Meerminneplein. Op stoeltjes of op een kleedje in het gras; heel Zwolle kan gratis komen genieten van een topfilm in een bijzondere ambiance. 

 

Forest Whitaker schittert in ‘The Butler’ als Cecil Gaines, de bediende van liefst zeven verschillende presidenten. Cecil is nog maar een jonge man als hij solliciteert naar de functie van butler in het Witte Huis. Vanaf dan verandert zijn leven voorgoed. De moord op de Kennedy’s, de opkomst van Martin Luther King, verschillende oorlogen en het Watergateschandaal; hij maakt het allemaal op de eerste rang mee.

Genieten in de Zwolse binnenstad

Het Fraterhuis organiseert ieder jaar een aantal buitenfilms: voorstellingen van topfilms op prachtlocaties in en rondom de Zwolse binnenstad. Laagdrempelig filmcultuur en bovendien gratis te bezichtigen. Edities uit voorgaande jaren waren een doorslaand succes, dus kom op tijd om te zorgen dat je een plek hebt!   

 

De buitenfilm vindt plaats op 5 juli op het Meerminneplein. De voorstelling is gratis toegankelijk en begint als de duisternis inzet, rond kwart over tien. Actuele informatie via www.filmtheaterfraterhuis.nl. Bezoekers kunnen ook via de website e-tickets kopen en printen, dan hoeven zij niet langs de kassa. 

 

Beeldbepalend

Met ruim 70.000 bezoekers per jaar, twee filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Daarnaast startte in 2013 de Fraterhuis Academie, het onderwijsvehikel van het Fraterhuis met iedere maand lezingen en cursussen over film. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen. 

Artikel delen:
Reactie 1
  1. De buitenfilm vindt plaats op 5 juli op het Meerminneplein. De voorstelling is gratis toegankelijk en begint als de duisternis inzet, rond kwart over tien. Actuele informatie via http://www.filmtheaterfraterhuis.nl. Bezoekers kunnen ook via de website e-tickets kopen en printen, dan hoeven zij niet langs de kassa.

    als het gratis is waarom moet je dan kaarten kopen? 😛


    Maak melding

Reageer