Zwolse scholen in actie voor KiKa

Zwolle – Het afgelopen schoolseizoen hebben het Thomas à Kempis College, Centre for Sports & Education en JenaXL zich op de meest vindingrijke manier ingezet om geld in te zamelen voor KiKa. Donderdag 26 juni is de finaledag met allerlei bijzondere acties en challenges. Tijdens een groots opgezet gala wordt het totaal ingezamelde bedrag overhandigd aan de stichting die zich inzet voor onderzoek naar kinderkanker. 

 

De scholen maakten bij de kerstviering 2013 de plannen aan de leerlingen bekend om een grootscheepse actie op touw te zetten voor KiKa. Deze stichting werft fondsen voor vernieuwend onderzoek naar kinderkanker. ‘Gaandeweg 2014 begon het echt te leven toen leerlingen steeds meer zelf met initiatieven kwamen’, vertelt docent en coördinator van de activiteiten bij het Thomas a Kempis College Jonathan Mak. ‘Sinds kerst werden dan ook op allerlei manieren activiteiten bedacht om geld in te zamelen: sporten tegen docenten, muffins verkopen, T-shirts ontwerpen met behulp van sponsoren en bijvoorbeeld een kluisjesactie, waarbij je lootjes kon kopen voor kluisjes en als er wat in zat had je een prijs gewonnen.

Leerlingen en docenten kwamen met de vindingrijkste ideeën, ook voor de challenges op de finaledag. Als organisatoren hadden we bijvoorbeeld een wandel-challenge in gedachten. De leerlingen en docenten bouwden dit uit tot de Blauwvinger Steur Wandel Challenge: een wandeling van Zwolle naar Kampen waarbij zoveel mogelijk kleingeld wordt ingezameld, naar de Zwolse Blauwvinger-legende.’

 

De challenges voor KiKa

Op het Thomas a Kempis College is iedereen al helemaal in de stemming voor de grote finaledag voor KiKa. Leerlingen konden kiezen voor verschillende, kostenvrij opgezette challenges die er dan gaan plaatsvinden om geld in te zamelen: 

 

Blauwvinger Steur Wandel Challenge: van Zwolle naar Kampen wandelen voor kleingeld

Basketbal-Challenge: rondje Zwolse basketbalcourts met verschillende uitdagingen

Run-Challenge: leerlingen lopen minimaal vijf kilometer bij de Wythmenerplas

Bike-Challenge: marathon van viermaal 50 kilometer fietsen

Voetbal-Challenge: KiKa WK Voetbaltoernooi op Sportpark Marslanden

Volleybal-Challenge: KiKa WK Volleybaltoernooi bij de Wythmenerplas

Back-to-Basics-Challenge: survivallen op Survivalbaan Thor

Fashion/Make-up-Challenge: elkaar mooi maken voor een financiële bijdrage

Minute-to-Win-it-Challenge: voorbijgangers centrum Zwolle doen mee aan Minute-to-Win-it

Statiegeld-Challenge: ruimte vullen met lege statiegeldflessen en  het statiegeld innen

Art-Challenge: leerlingen exposeren en verkopen de kunst die ze gemaakt hebben

Game-Challenge: sportgames spelen op school, inschrijfgeld 25 euro (sponsoren mag)

Carwash-Challenge: auto’s wassen en in de was zetten bij school

KiKaKoek en Zopie Challenge: inwendige mens versterken en ontbijtbuffet verzorgen

De overige leerlingen doen mee aan een sportdag bij de Wythmenerplas, met onder andere volleybal, voetbal, een triathlon, vlotbouwen en levend stratego.

 

 

Overhandiging cheque

’s Avonds is het tijd voor ontspanning tijdens het grootse gala voor KiKa op het Thomas a Kempis College aan de Schuurmanstraat. Dan vindt ook, in samenwerking met oud-leerling en Olympisch kampioene Lotte van Beek, de overhandiging plaats van een cheque ter waarde van het het ingezamelde bedrag aan een vrijwilliger van KiKa. Het gaat om het totaalbedrag dat dit schooljaar met alle KiKa-acties is ingezameld door het Thomas a Kempis College, het Centre for Sports & Education (CSE) en JenaXL.

Artikel delen:

Reageer