Speeddaten met Statenleden in Zwolle

Leden van Provinciale Staten verwelkomen op zaterdag 15 september 2007 ruim 70 instanties en organisaties in hun pas verbouwde provinciehuis te Zwolle. Tijdens deze unieke Meet & Greet krijgen Overijsselse instellingen de gelegenheid zichzelf te presenteren aan de nieuwe volksvertegenwoordigers.

Dit voorjaar is er in Overijssel een nieuw college van Provinciale Staten geïnstalleerd. De organisaties die werkzaam zijn op de verschillende beleidsterreinen in Overijssel krijgen tijdens de Meet & Greet de gelegenheid zichzelf aan de nieuwe Statenleden te presenteren. Het is voor het eerst dat de Provincie Overijssel een Meet & Greet organiseert. Tijdens de Meet & Greet kunnen organisaties zich op verschillende wijze presenteren aan de Statenleden. Zo is er een beursvloer met stands van de instellingen en worden er gedurende de hele dag presentaties gegeven. Ook is er de mogelijkheid elkaar te ontmoeten in het speciaal ingerichte loungecafé in het provinciehuis.

Een opvallend onderdeel van het programma is het speeddaten met Statenleden, een manier voor de organisaties om in korte tijd zo veel mogelijk volksvertegenwoordigers persoonlijk te spreken.

De Overijsselse instanties reageren enthousiast op het voorstel. Sommige bundelen de krachten, zoals de jeugdwerkinstellingen die een gezamenlijke presentatie houden.

De Meet & Greet is een startschot voor het nieuwe statenjaar. Er is volop ruimte voor de (nieuwe) Statenleden om te netwerken en te horen wat er leeft in de provincie. Voor de instanties is het een uitgelezen kans om de nieuwe volksvertegenwoordigers te leren kennen.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer