Kinderen in actie tegen pesten in Zwolle Zuid

Zwolle – Kinderen uit de omgeving van de Kempenaerware in Zwolle Zuid willen graag leuk en gezellig met elkaar in hun speeltuin spelen. Daarom heeft Travers Welzijn samen met de kinderen het project ‘Bakfiets tegen het pesten’ georganiseerd. Ook is er door de kinderen geld ingezameld voor een ‘kids-tegen-geweld-stoeptegel in de speeltuin.

Elke woensdagmiddag staat in de speeltuin aan de Kempenaerware een bakfiets vol met spelmaterialen. Alle kinderen uit de buurt kunnen naar hartelust, onder toezicht van een volwassene, samen met elkaar hiermee spelen. In de ‘Week tegen het pesten’ in september vorig jaar hebben de medewerkers van Travers met de kinderen uit de buurt van de Kempenaerware gesproken over hoe je ‘gezellig samen kunt spelen’.

De kinderen kregen een lieveheersbeestje op hun wang geschilderd. Dit lieveheersbeestje verwijst naar het ‘kids- tegen-geweld-symbool’. Daaruit is het idee ontstaan om geld in te zamelen voor ‘kids-tegen- geweld-stoeptegel’, die de kinderen graag in hun speeltuin wilden als teken dat er leuk met elkaar gespeeld moet worden en dat de speeltuin van en voor iedereen is.

De kinderen wilden graag een sponsoractie houden. Met zijn allen zijn ze enthousiast de deuren langs geweest om buurtbewoners te vragen om hun te sponsoren tijden de sponsorloop. Door de steun van veel buurtbewoners was het streefbedrag vrij snel bij elkaar. Op een koude, maar droge woensdagmiddag in januari hebben de kinderen gerend voor de stoeptegel. Iedereen deed actief mee en de rondjes werden keurig bijgehouden door middel van stickers op ieder zijn kaartje.

Daarnaast heeft een meisje uit de buurt een premie-op-actie- aanvraag gedaan bij de gemeente en daarmee was het totale bedrag binnen. En op 7 mei was het dan zover: de kids- tegen-geweld-stoeptegel ligt nu echt in de speeltuin. Met de kinderen en andere bewoners is de stoeptegel gehuldigd in de speeltuin. Iedereen is er erg trots op!

Naast de bakfiets en de stoeptegel is er vorig jaar met de kinderen ook een buitenspeeldag en een schoonmaakactie georganiseerd door Travers.

Artikel delen:

Reageer