Vrouw aangehouden voor bedreiging conductrice

Zwolle – Een 31-jarige inwoonster van Zwolle werd op dinsdagmiddag 24 juni aangehouden op het station.

De vrouw lag te slapen in een trein en werd aangesproken door een conductrice ter controle van haar vervoersbewijs. Hierop begon de vrouw, die geen geldig vervoersbewijs bleek te hebben, meteen de schelden en de conductrice te bedreigen. Hierop werd de vrouw aangehouden. Ze werd ingesloten op het bureau. Daar werd proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. De kop van het artikel is nu "Vrouw aangehouden voor bedreiging conductrice", maar dan was er natuurlijk niets gebeurd.

  De vrouw is aangehouden na bedreiging conductrice.

  Op het bureau is procesverbaal tegen haar opgemaakt voor bedreiging.

  Ik ben wel altijd benieuwd wat er nu verder met dat proces verbaal gebeurt, daar lees je nooit wat over. Krijgt ze een boete? Werkstraf?

 2. Bericht door Erwin, op 25 juni 2014 13:12
  Wat is dat toch met die mafkezen die doordraaien als ze betrapt worden op een overtreding ?

  Heeft een beetje te maken met de algemene instelling van veel Nederlanders tegenwoordig, hetzij in het verkeer, openbaar vervoer: "ik maak zelf wel uit wat ik doe, daar heeft niemand iets mee te maken"
  Wat ook zal meetellen is het feit dat er bijna geen sanctie meer staat op zwartrijden. Deed je dit 20 jaar geleden dan stond op het volgende station de spoorwegpolitie te wachten en werd je gearresteerd. Kon je aan het einde van de dag weer vertrekken met een dagvaarding.

Reageer