Kinderactiviteiten in het Stedelijk Museum Zwolle

Zwolle – Het Stedelijk Museum Zwolle organiseert tijdens de zomervakantie een aantal keren een kinderactiviteit. Kinderen kunnen kiezen uit twee verschillende mogelijkheden: Kamertjes maken of Zoek het schatkistje

zomeractiviteiten2014_stedelijk_museum_zwolle.jpg

Tijdens Kamertjes maken worden er kamertjes ingericht in een schoenendoos (zelf meenemen). Eerst wordt er een bezoek gebracht aan het historische deel van het museum, het Drostenhuis. Daarna kan er met allerlei materialen volop geknutseld worden! De leeftijd van de kinderen is voor deze activiteit niet zo belangrijk, wel dat ze redelijk zelfstandig kunnen werken.

Bij de andere activiteit is de opdracht: Zoek het schatkistje. Waar heeft Roderick het schatkistje toch verstopt! Een uitdaging voor kinderen om dat te ontdekken. Ze moeten er wel wat voor doen, want de aanwijzingen zitten verstopt en kunnen alleen gevonden worden als er sleutels verdiend zijn. Het werkt net als matroesjka-poppetjes. In een kist zit een kleinere kist en daarin weer één.

Maar alleen met een sleutel kom je verder. De sleutel van elke kist wordt verdiend na een activiteit (versieren van een partybordje, het instuderen van een leuk dansje en het zoeken naar antwoorden op vragen). Uiteindelijk vind je de sleutel van het schatkistje. Maar nu het schatkistje nog…

De minimum leeftijd voor deze activiteit is 10 jaar. De activiteiten zijn van 14.00 -16.00 uur op: Kamertjes maken: woensdag 9 juli en 6 augustus Zoek het schatkistje: woensdag 30 juli en 13 augustus Deelname aan één van de activiteiten inclusief entree, drankje en een snoepje tijdens de pauze is € 7,50.

Aanmelding is noodzakelijk en kan tot en met de maandag voorafgaande aan de gekozen datum. Bij minder dan vijf aanmeldingen per activiteit gaat de betreffende activiteit niet door. Opgave kan per mail bij prumers@stedelijkmuseumzwolle.nl of info@stedelijkmuseumzwolle.nl of bellen mag ook: 038 4214650.

Artikel delen:

Reageer