Dancetour maakt zich op voor Zwolle

Zwolle – Op zondag 20 juli 2014 keert Dancetour terug naar Zwolle! Op deze dag brengen verschillende DJ’s van 13:00 tot 22:00 hun beats ten gehore. Het gratis toegankelijke dance event is ook dit jaar te vinden in Park de Wezenlanden, waar ook voorgaande jaren vele bezoekers het spektakel aanschouwden. Het programma bestaat uit zowel lokaal talent als nationale top DJ’s.

 

dancetour_5.jpg 

In 2013 had het evenement te kampen met tropische temperaturen, maar ondanks de hitte wisten toch nog ruim 8.000 bezoekers het park te vinden. De organisatie hoopt ook dit jaar weer een mooi bezoekersaantal binnen te halen. Om 13:00 uur bijt de winnaar van de Pepsi DJ Clash (contest), Vin Postéga, het spits af. Na de opening van het lokale talent zijn achtereenvolgens Julian Calor, Firebeatz, Dannic, La Fuente, Jordy Dazz en Bassjackers te zien. Uiteraard is ook de vaste host van het Dancetourseizoen 2014 MC Boogshe aanwezig om de DJ’s te ondersteunen.

Dancetour is uitgegroeid tot een landelijk platform met ruim 175.000 bezoekers en een online bereik van 2.5 miljoen. Bij dit gratis toegankelijke dance event geniet je samen met je vrienden en bekenden van de beste muziek van zowel top DJ’s als talenten en dat in je eigen stad. Dancetour staat voor ‘Bringing people Together’ en biedt naast 12 Dancetour evenementen ook de Pepsi DJ Clash competitie met 350 deelnemers, de Mixperience voor mensen met een beperking en virtuele stageplekken voor ROC studenten uit heel Nederland.
 

Timetable Dancetour Zwolle 2014

 

13:00-14:00 Vin Postéga (Pepsi DJ Clash Winnaar)

14:00-15:00 Julian Calor

15:00-16:00 Firebeatz

16:00-17:30 Dannic

17:30-19:00 La Fuente

19:00-20:30 Jordy Dazz

20:30-22:00 Bassjackers

Hosted by MC Boogshe

Artikel delen:
Reacties 18
 1. Fijn voor de omwonenden. boel geklaag. boel mensen die vinden dat we niet moeten zeuren. gemeente die ‘onderzoek’ doet en stentor de concludeert dat mensen die overlast ervaren geen smaak hebben. dat is wat u hier in de reacties zult gaan zien.


  Maak melding

 2. Ik eis dat dit festival wordt afgelast. Vorig jaar was ik niet thuis, maar dit jaar heb ik op 20 juli vrij. Ik heb nu een kind, en voor een kind is het niet natuurljk als er tegenover ons veel mensen bij elkaar zijn, en al helemaal niet als er geluid gemaakt wordt.
  Als jullie dit op een andere datum willen houden als ik niet thuis ben, prima, maar jullie gaan dit op 20 juli als ik thuis ben geen doorgang laten vinden.


  Maak melding

 3. Zwolle staat weer op de kaart. Ook ik woon in de buurt van het terrein maar stoor me er bewust niet aan. Laat de jeugd lekker genieten van deze muziek, het is om 22.00 uur afgelopen dus nette tijd!


  Maak melding

 4. @G.Geerink Ik hoop dat dit een grapje is. Ik zag laatst nog een mooi huisje in Hasselt te koop staan. Kan je kind heel natuurlijk zonder veel mensen en geluid opgroeien. Ik eis dat je daar gaat wonen


  Maak melding

 5. Waar zijn nou al die reacties dat het goed is dat men weer voor zwolle heeft gekozen, en het geweldig is dat dit hier georganiseerd wordt enz enz? (reacties bij RTL viert de zomer)

  Oh wacht…..

  Dit is natuurlijk weer niet de muziek smaak van menig beroepszeikerd die een ander geen pleziertje gunnen. Bijvoorbeeld de mensen die de muziek van het RTL concert niet leuk vinden, maar dit juist wel.
  De mensen die naar de dance feesten gaan verdienen meer respect dan de zeikerds want ik heb hun niet horen klagen na het RTL concert over geluidsoverlast!


  Maak melding

 6. Na de klacht van G.Geerink heeft de gemeente besloten de Dancetour af te lassen. Iemand met een kind en een vrije dag mag uiteraard niet gestoord worden door 15000 mensen die een leuke dag hebben.


  Maak melding

 7. Over dit soort evenementen worden we het toch nooit eens. Overlast is overlast ongeacht de muzieksmaak. Het zal best wel anders zijn als je er met je oren dichtbij staal, al kan ik mij niet voorstellen dat dat gedreun dan goed voor je gehoor is.

  En kom ook niet aan met “dan moet je niet is een stad gaan wonen”, “dan ga je maar een dag weg” of andere onzin. Ik laat mij niet uit mijn eigen huis en tuin jagen waar ik al jaren woon, toen ik hier kwam wonen was er nog niet elke week/2 weken een festival, ik ben ook niet in een stad komen wonen om in de herrie te zitten.

  Zwolle kan de stad ook wel op ander manieren op de kaart zetten maar dit is makkelijker te organiseren. En als er toch zoveel publiek van buiten Zwolle op af komt waarom organiseer je het dan niet ergens anders. Het is belachelijk dat de een altijd de lusten heeft en een ander altijd de lasten.


  Maak melding

 8. Dance is big-business. Daar mag best wat voor wijken en…
  ze zijn bij Dancetour ook nog maatschappelijk verantwoord bezig. Een “mixperience voor mensen met een beperking”. Ik mag aannemen dat dat de groep gehoorgestoorden is? En de stageplekken zijn natuurlijk bedoeld voor de, met lichtflitsen en herrie opgegroeide ADHD-generatie van “studenten” met een rugzakje.
  Goed bezig die jongens.


  Maak melding

 9. En door figuren als Jozef acht ik het niet echt meer noodzakelijk om als danceliefhebber zijnde nog met enig respect hier een discussie te voeren.

  Respect voor anderen en oudere generaties is goed, mits het van twee kanten komt.

  Mooi dat Dancetour in Zwolle is. Het heeft wel wat die gratis festivals, hoewel het niet helemaal mijn muziekstroming is. Wellicht kom ik 20 juli ook even kijken.


  Maak melding

 10. Het zou leuk zijn,als er meer gratis evenementen worden georganiseerd met welk muziekgenre dan ook,zodat ieder wat wils heeft.
  Die paar uurtjes geluidsoverlast is best wel door te komen,ook kinderen trekken zich er doorgaans weinig van aan,heb zelf namelijk ook 2 kids. Voor de bezoekers van de dancetour,geniet ervan en hopelijk werkt het weer dan ook nog mee.


  Maak melding

 11. @Mij, zit niet zo te overdrijven man…

  Er is nu een periode aangebroken in het jaar dat er buiten veel georganiseerd wordt omdat het weer en de vakantieperiodes dat toelaten. Als dit niet wordt gedaan dan krijg je een suffe levensloze stad. Tijden veranderen en (dance)festivals zijn nu eenmal populair. Wil je een conservatief leventje dan moet je niet in een moderne stad gaan wonen maar in Drenthe oid.

  Daarnaast wil ik nog zeggen dat dit soort feesten de gemeente geld opleveren en niet subsidie slurpende status projecten zijn zoals dat met sommige ‘kunst/muziek’ projecten wel het geval is. Er is echt vraag naar dit soort feesten en mocht die er niet meer zijn is het snel afgelopen. Het is een perfect voorbeeld van vraag&aanbod en ik ben blij dat de gemeente zich dan ook redelijk soepel opstelt.


  Maak melding

 12. Hahha die omwonenden lopen de hele tjid te zeuren over dat overlast maar die feestjes gaan daar gewoon door!!!
  Dat heet schijt aan je eigen inwoners hebben!!!  Maak melding

 13. We hebben een tijd gehad dat er een Ned. talig festival was, Van Eigen Bodem heette dat. Google er maar eens op. Met niemand minder dan Ramses Shaffy en ook Willeke Alberti. Ook niet ieders keuze, maar dat kan gelukkig in Zwolle.


  Maak melding

Reageer