PEC Zwolle steunt Jesper Drost

Zwolle – PEC Zwolle steunt Jesper Drost hangende het justitiële onderzoek naar de aanklacht die tegen hem is ingediend, vanwege poging tot doodslag en het verlaten van de plek van het ongeluk. Dat zegt voorzitter Adriaan Visser op de website van PEC Zwolle.

"De club wil zich tot de feiten beperken en gaat niet mee in speculaties en verdachtmakingen. De feiten die tot nu toe bekend zijn, geven PEC Zwolle geen aanleiding om actie te ondernemen ten aanzien van Jesper in de zin van een schorsing of iets dergelijks. Gedurende het onderzoek zullen wij hem blijven steunen. Pas als er nieuwe feiten op tafel komen of er een rechterlijke uitspraak plaatsvindt, zal PEC Zwolle zich opnieuw beraden over een standpunt. De club hanteert daarbij als werkgever van Jesper een consistent beleid, zoals zij dat ook in een eerder geval bij een voormalig medewerker heeft gedaan."

Zoals bekend is PEC Zwolle uiterst actief op het terrein van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Staan doelstellingen als “Sportiviteit & Respect”, waarbij de club een moreel kompas wil zijn voor ondermeer jongeren, op gespannen voet met de steun aan Jesper Drost? De club is van mening dat dit niet het geval is! Dat kompas zijn we en willen we blijven, zoals wij al onze maatschappelijke taken bijzonder serieus nemen. 
PEC Zwolle kent haar verantwoordelijkheid. Maar niet alleen ten aanzien van de maatschappelijke omgeving, ook ten aanzien van eigen werknemers. Maatschappelijk verantwoord ondernemerschap houdt ons inziens namelijk ook in, dat je oog hebt voor de eigen organisatie; een organisatie die als weinig andere een afspiegeling is van onze samenleving. Zo lang niet alle feiten bekend zijn en er geen uitspraak ligt, kan PEC Zwolle het zich in die context dus niet veroorloven om deel te nemen aan speculaties en verdachtmakingen. Wij kunnen niet anders dan ons te beperken tot de feiten en tot nu toe geven die geen aanleiding om iets anders te doen dan steun bieden aan werknemer Jesper Drost. Daarbij hebben wij alle vertrouwen in een correcte afhandeling van de zaak door Justitie.
Artikel delen:
Reacties 3
 1. Meneer Visser ea, u steunt Jesper Drost dat is prima tot zover.

  Maar welk consistent beleid bedoelt u in relatie tot “een vergelijkbaar geval”?
  Mag ik u in dit geval dan wijzen op dit geval:
  http://www.destentor.nl/regio/interim-baas-fc-zwolle-mishandelt-arbiter-1.2970713

  Volgens mijn info is deze inmiddels ook failliete persoon nog altijd en prominent actief zelfs in uw organisatie met oa verantwoordelijkheid op financieel(zooitje toch?) en maatschappelijk (Sportiviteit/Respect??) vlak. En dat na alles wat we recent in Nederland op arbitersvlak hebben meegemaakt!  Maak melding

Reageer