Slagingspercentage JenaXL 100%

Zwolle – Afgelopen jaren zijn in Zwolle meer en meer basisscholen overgestapt op een vorm van vernieuwingsonderwijs (Jenaplan, Dalton, Montessori, natuurlijk leren). JenaXL is 5 jaar geleden als school gestart om dit vernieuwingsonderwijs een vervolg te geven in het voortgezet onderwijs. Het Jenaplanconcept is een pedagogische visie op onderwijs.

Het gaat bij de visie niet alleen om de harde cijfers / output, maar ook om opvoeding en maatschappelijke betrokkenheid. Dat dit prima samen kan gaan, bewijzen de leerlingen dit jaar: VWO, HAVO en VMBO is er een slagingspercentage van 100 %. Dit is een prachtig resultaat. Alle examenleerlingen vertrekken naar een vervolgopleiding met de juiste startkwalificatie, aangevuld met belangrijke jenaplanvaardigheden als: verantwoordelijkheid nemen, creëren, ondernemen en samenwerken. De school is trots dat na 5 jaar bouwen en vormgeven van vernieuwingsonderwijs in het voortgezet onderwijs, dit de opbrengst is.

Artikel delen:
Reacties 6
  1. Dus opvoeding, maatschappelijke betrokkenheid, samenwerken, creëren, verantwoordelijkheid nemen en ondernemen staat voor vernieuwend onderwijs? Dat maakt me heel benieuwd wat die ouderwetse scholen dan in vredesnaam doen. 100% is natuurlijk wel een geweldig resultaat, maar het gaat vast niet om meer dan 50 examenkandidaten. De school bestaat 5 jaar, hoeveel leerlingen van het 6-jarige vwo doen dan examen?


    Maak melding

  2. Jammer dat de schrijver van dit stukje/jenaplein gezakt is voor rekenen, hoelang duurt een vwo opleiding? Hoeveel jaar is dit type onderwijs actief? Wat is de uitkomst? Inderdaad erg knappe leerlingen die het vwo hebben afgerond.


    Maak melding

Reageer