De Lichtwachter klaar voor première

Zwolle – Woensdagavond vond in een weiland bij De Vreugdehoeve aan de Zalkerveerweg de Try-out van het locatietheater De Lichtwachter plaats. Het theatergezelschap is klaar voor de première vrijdag.

 

img_4765.jpg 

 

Het weiland achter biologische boerderij is van 25 – 29 juni omgetoverd tot een indrukwekkend openluchtdecor voor de voorstelling De Lichtwachter. Op de langste avonden van het jaar speelt hier het aangrijpende verhaal over een innerlijke strijd tussen plicht en passie, in beelden, beweging en muziek. De beeldende theaterproductie De Lichtwachter heeft alle ingrediënten voor een ‘alternatieve openluchtopera’ in zich. Met acteur Luc Onderbeke en sopraan Heleen Koele in de hoofdrollen. De première is vrijdagavond 27 juni. Hierna volgen in Zwolle nog 4 voorstellingen op 28 en 29 juni. Op 13 september, tijdens open monumentendag, is de voorstelling tweemaal op Schokland te zien. Daarna gaat De Lichtwachter de provincie Overijssel in. Kaarten en informatie via www.delichtwachter.nl.

 

img_4722.jpg 

 

img_4707.jpg 

 

img_4661.jpg 

 

Via Lees verder meer foto’s… 

De Lichtwachter is een vertelling die op bijzondere, open plekken in de Overijsselse natuur gespeeld wordt. In een weiland, in de uiterwaarden, op een landgoed. In een spectaculair decor dat bestaat uit twee eilanden. Zonder woorden, in beelden, beweging en geluid is eenzaamheid, verdriet, opluchting en liefde zichtbaar, voelbaar en hoorbaar. De flinke dosis humor waarmee de absurditeit van de bezigheden van de lichtwachter wordt getoond, vormt een schrijnend contrast met de enorme emoties van de tot waanzin gedreven zelfde man.

 

Een zonderlinge man is hij, de laatste van een generatie lichtwachters die de vuurbaak brandend moet houden. Deze immens grote en belangrijke taak eist zijn tol.

 

De lichtwachter verliest zijn vrouw en hij stuurt zijn kinderen weg om zich volledig te kunnen wijden aan zijn vuur. Maar de vuurbaak gaat aan de haal met de toewijding van de arme man… Dan komt zijn overleden vrouw terug, zij wil de lichtwachter beschermen voor de sluwe vuurbaak. Kan zij haar geliefde tot bezinning brengen en behoeden voor de gekte waar hij op afstormt?

 

Aan De Lichtwachter werken mee: Janneke Drulman (artistiek leider, vormgeving), Gijsbert Berends (vormgeving), Irene Kriek (regie), Eugène van Boheemen (componist, koordirigent), Jan Gerritsen (saxofoon), Heleen Koele (sopraan), Luc Onderbeke (spel) en Martin Mulder (techniek). De Lichtwachter is een productie van Stichting Mooier uit Zwolle. Stichting Mooier opereert op het grensgebied van beeldende kunst en theater. 

 

Tarieven
Online voorverkoop: € 17,00 (exclusief €1,50 servicekosten, betaling middels Ideal)
Aan de kassa: € 20,00 (contant betalen, geen pin)
Kinderen t/m 14 jaar: € 12,50

Korting
Bibliotheekleden, leden van Natuurmonumenten en begunstigers van Het Flevo-landschap ontvangen €2,50 korting. deze korting wordt in de online ticketshop verwerkt.

Vergeet niet uw ledenpas mee te nemen naar de voorstelling , zonder pas betaalt u aan de kassa alsnog een toeslag van €2,50.

 

img_4744.jpg

 

img_4697.jpg 

 

img_4753.jpg

 

img_4760.jpg

 

img_4767.jpg

 

img_4784.jpg

 

img_4794.jpg 

 

img_4801.jpg

 

img_4808.jpg

 

img_4823.jpg

 

img_4842.jpg

 

img_4852.jpg  

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Langste avonden meervoud. En dat klopt wel degelijk. Misschien niet de allerlangste, maar dit is wel de week van de langste avonden. Van 20 juni t/m 29 juni gaat de zon onder om 22:04


    Maak melding

Reageer