Ned-Mex op groot scherm Rodetorenplein Zwolle

Zwolle – Vanaf aanstaande zondag wordt het Rodetorenplein tijdelijk omgedoopt tot Oranjeplein. Op een scherm van maar liefst 30m2 is de wedstrijd van Nederland tegen Mexico live te volgen.

  img_0010.jpg

Vier jaar geleden waren vele duizenden Zwollenaren er op het plein getuige van hoe Nederland het tot de finale schopte. Organisator Hendrik Karabagias van Las Rosas Events: ‘Daar heeft men het nu nog over. De uitbundige sfeer, het saamhorigheidsgevoel, het prachtige weer én natuurlijk de mooie resultaten van Oranje. Dat WK was onvergetelijk en we willen er dit jaar weer net zo’n groot feest van maken.’

Zitplaatsen voor senioren.
‘RTV Oost kwam met een item over eenzame ouderen tijdens het WK. Die nodigen wij ook van harte uit om hier te komen. Voor hen, of voor mensen die slecht ter been zijn, komen er zitplaatsen met goed zicht op het scherm. Wie hierin geïnteresseerd is, vragen we wel even te reserveren want de plaatsen zijn beperkt. Dit kan door een mailtje te sturen naar Anneline Riemens op: alriemens@gmail.com.’ we vragen mensen die zich aanbieden om senioren te vervoeren zich ook te melden op bovenstaand E-mail adres.

Volop medewerking
Het tot stand brengen van zo’n evenement binnen korte tijd is niet eenvoudig. Zeker niet in de binnenstad. ‘Dat klopt. En dat het toch lukt is deels te danken aan de steun van andere ondernemers. Daarbij mogen we rekenen op medewerking van de gemeente. De positieve reacties komen uit alle hoeken en dat gedeelde enthousiasme kenmerkt niet alleen het WK maar ook onze stad.‘

Finale
Karabagias schat de kansen van Oranje hoog in. ‘We hebben een optie op het scherm tot en met de finale. Want die gaan we dit keer ook halen. En winnen.’ Het Oranjeplein is voor iedereen gratis toegankelijk. De bar opent één uur voor aanvang van de wedstrijd en is na de wedstrijd ook nog vertier.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Benieuwd of er nu ook mensen gaan zeuren mbt geluidsoverlast/voetbalsupporters/drank/grote menigte 😉

  Hoe dan ook, hoop dat het weer meezit en we een mooi feestje kunnen bouwen!


  Maak melding

 2. Leuk idee.

  Ik hoop alleen op twee dingen:

  – Het weer moet zo blijven. Het was vier jaar geleden echt snikheet en de mensen vielen toen bij bosjes flauw. Uiteraard geen invloed op.

  – De sfeer na afloop. De kans is aanwezig dat Nederland verliest. Vier jaar geleden liep dat niet goed af en sloeg de sfeer om. In de Roggestraat vlogen de kogels je om de oren en om mij heen gingen met name veel vrouwen (!) met elkaar op de vuist.

  Als vooral dat laatste uitblijft, dan kan het best gezellig worden.


  Maak melding

 3. @kattekop,

  – Jij hebt letterlijk mensen met bosjes flauw zien vallen toen of zit je weer lekker te overdrijven? Ik ben er drie keer geweest en heb geen een persoon afgevoerd zien worden…

  – Waar de …. heb je het over? Kogels? Vrouwengevechten? Wat ik na Ned-Spa heb gezien is een boel mensen wat afdroop van teleurstelling. Geen gevechten of wat dan ook.

  Kom je ?berhaupt wel achter die pc vandaan?


  Maak melding

 4. Geluidsoverlast! Rinkelende kopjes in Berkum bij een doelpunt! Klagende Assendorp bewoners bij het zien van een juichpak! 😮 😮 😮

  Ik ga er zondag weer kijken! Bij winst weer de gracht in net als bij Nederland – Brazilië vorige keer?


  Maak melding

Reageer