Samenscholingsverbod in Holtenbroek III

Zwolle – De burgemeester stelt mede na schriftelijke vragen van de VVD Zwolle fractie in Holtenbroek III een samenscholingsverbod in. De VVD vroeg hierom na verschillende ernstige incidenten in de wijk met vuurwapens. Ondanks eerdere inspanningen nemen de overlast en de verstoringen van de openbare orde niet af. Wat de VVD betreft is dit ontoelaatbaar: niet criminelen, maar de overheid is de baas op straat.

buxtehude_2.jpg 

Nadat het al mogelijk was om preventief te fouilleren in Holtenbroek III krijgen agenten nu ook de mogelijkheid in te grijpen wanneer een groep van 3 of meer personen zich hinderlijk of intimiderend gedraagt ten opzichte van anderen die zich in dat gebied bevinden, zoals bewoners, ondernemers en bezoekers. Het samenscholingsverbod zal strikt en intensief gehandhaafd worden met ingang van 27 juni, 24 uur per dag tot 1 november ’14. De VVD fractie betreurt het dat deze maatregel nodig is, maar is blij dat burgemeester, openbaar ministerie en politie hard optreden om op te komen voor de veiligheid en het veiligheidsgevoel van de bewoners in Holtenbroek III.

Door verschillende incidenten zoals schietpartijen, gewapende overvallen, ernstige overlast en andere dreigende verstoringen van de openbare orde is het onveiligheidsgevoel in Holtenbroek III verder toegenomen. Dit mogen we niet tolereren: mensen moeten zich veilig voelen in hun huis, straat en buurt.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Maar wel waar.
  Als ik zie wat daar allemaal rondzwalkt en kruipt wat het daglicht niet kan verdragen. De goeden uitgesloten maar enige mentaliteit is daar ver te zoeken.


  Maak melding

 2. Dan is de overheid dus niet de baas;)
  Volgens mij is er sowieso niet zoiets als een ‘baas’ op straat. Ok ok, batman dan, maar verder niemand.


  Maak melding

 3. Toch vreemd dat ik er in holtenbroek 1 helemaal niets van merk.

  Ook als ik in de avond ga hardlopen merk ik er niets van. (ook niet op de palastinalaan)

  Misschien heb ik oogkleppen op maar heb het gevoel dat het zwaar overtrokken wordt


  Maak melding

 4. Holtenbronx, een ghetto in wording..
  Als de politie nu nog niet weet wie ze moeten hebben dan hebben ze de afgelopen jaren gewoon niets gedaan.
  Herstel, natuurlijk hebben ze wel wat gedaan. Foutparkeerders beboeten en fietsers zonder licht bekeuren. Want dat heeft wel prioriteit…


  Maak melding

 5. De politie heeft in Assen afgelopen dinsdag een 26-jarige man uit Zwolle opgepakt voor het schietincident op de Buxtehudestraat in de wijk Holtenbroek in Zwolle eind april.

  De schietpartij, waarbij één gewonde viel, veroorzaakte veel onrust in de wijk, waarna de gemeente overging op een samenscholingsverbod en het inzetten van preventief fouilleren. Ook zijn er in de Buxtehudestraat camera’s opgehangen, om de veiligheid te vergroten.

  De man die is opgepakt wordt ervan verdacht op vrijdagavond 25 april betrokken te zijn geweest bij een schietincident waarbij door meerdere personen met vuurwapens is geschoten. Een 32-jarige man uit Zwolle raakte daarbij gewond aan zijn been. Het onderzoek naar het schietincident wordt voortgezet. De man blijft na voorgeleiding vandaag bij de rechter-commissaris vastzitten.


  Maak melding

 6. Hmmm, veiligheid lijk me top prioriteit.
  Lezende “Door verschillende incidenten zoals schietpartijen, gewapende overvallen, ernstige overlast en andere dreigende verstoringen van de openbare orde is het onveiligheidsgevoel in Holtenbroek III verder toegenomen”

  Ja, kan ik me indenken, stel je voor ‘schietpartijen in Hanzeland’

  ’t kan niet bestaan! Ik vind dit echt een vreselijke tekortkoming
  van de luitjes die Zwolle besturen, zulke zaken overwegen in de
  vergaderingen, en ’t laten bestaan.  Maak melding

Reageer