Dakloze jongeren actief bij Sanadeto

Zwolle – Donderdag opende activiteitencentrum Sanadeto op een Open Dag de deuren aan de Ruusbroecstraat in Zwolle. Stichting Sanadeto zet zich in voor dak- en thuisloze jongeren en randgroepjongeren.

 26-06-2014_opening_sanadeto_ruusbroecstraat_01.jpg

Tijdens de feestelijke opening konden bezoekers zien wat de organisatie doet en ervaren hoe de stichting te werk gaat. Daarnaast konden bezoekers ook meedoen! Sanadeto staat voor: “Samen naar de toekomst”. De jongeren gaven tijdens de open dag, onder begeleiding, workshops op het gebied van muziek en sport. Verder konden geïnteresseerden deelnemen aan creatieve activiteiten, werden er optredens verzorgd en onthullingen gedaan. De stichting probeert het stigma dat rust op deze doelgroep te veranderen, hiervoor kregen zij hulp van een aantal bekende Nederlanders en Zwollenaren. Sanadeto wil in eerste instantie zonder subsidie werken. De stichting wil zich onderhouden door bijvoorbeeld de verkoop van opgeknapte spulletjes en bijdragen van donateurs en sponsors.

26-06-2014_opening_sanadeto_ruusbroecstraat_04.jpg 

 26-06-2014_opening_sanadeto_ruusbroecstraat_06.jpg

26-06-2014_opening_sanadeto_ruusbroecstraat_02.jpg

Via Lees verder meer nieuws en foto’s…

Sanadeto biedt een laagdrempelige vorm van dagbesteding, waarin de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemer voorop staat. "Wij werken met de ‘wil’ en ‘eigen kracht’ van de deelnemers. We richten ons op jongeren vanaf 17 jaar uit Zwolle en omgeving. Bij ons zijn ze met en zonder “stempel” welkom."

26-06-2014_opening_sanadeto_ruusbroecstraat_05.jpg

De begeleiding bij Sanadeto bestaat uit ervaringsdeskundigen en hulpverleners, die ondersteuning krijgen van vrijwilligers en stagiaires. "Wij helpen de deelnemers weer grip op- en zin in hun leven te krijgen, zodat de stap naar school of werk wordt verkleind. Hierin willen wij niet concurreren, maar samenwerken."

26-06-2014_opening_sanadeto_ruusbroecstraat_03.jpg  

Artikel delen:
Reacties 13
 1. er staat op een briefje als de deuren van de auto.s los staan hebben 5miljoen zwervers een slaapplaats.Er moet eigenlijk staan ,als de 5miljoen zwervers hun mentaliteit veranderen de drugs en de drank laten staan en werk gaan zoeken kunnen ze ook zelf voor onderdak zorgen.


  Maak melding

 2. @Pjotr, gaaaaaaaap moeimakert!

  Mooi initiatief en goed dat ze laagdrempelig alle jongeren verwelkomen zonder dat daar eerst een administratieve molen aan vooraf gaat en gebruik maken van ieder zijn kracht.


  Maak melding

 3. Iedereen in Nederland moet geholpen worden, daar moeten we ze ook alle kans voor geven. Maar, ze moeten wel elke kans aanpakken vind ik. Ook al betekend dat soms dat je diep door het stof moet.


  Maak melding

 4. Dank je 1stejohn.

  Pjotr, Wij zouden het leuk vinden als je een keer langs wilt komen. Wij zijn er namelijk ook om het stigma wat rust op deze doelgroep te veranderen.
  Wij werken met jongeren die Willen. Ik kan je vertellen dat geen van deze jongeren er voor gekozen heeft om ’s nachts in de winter op het station te slapen…
  Wat betreft de dakloze opvang in Zwolle en de mensen die daar zitten. Hier zitten ook mensen bij die tot voor kort een goede baan en gezin hadden. Door de crisis en het verliezen van je baan, kan de spanning thuis oplopen wat scheiding tot gevolgen kan hebben. Daar sta je dan, zonder werk, zonder huis, zonder vrouw, en sommigen met de kinderen en een koffer in de hand op straat. Daar is geen mentaliteitsverandering voor nodig en is over het algemeen ook geen drank of drugs in het spel. Sommige dingen overkomen je… Wees niet te snel in je oordeel…

  En natuurlijk zijn er drank en drugsverslaafde, deze kampen over het algemeen ook met grote psychische problemen en zullen misschien nooit meer terug keren in de maatschappij.

  Maar iedereen, dak- en thuisloos of niet, heeft iemand nodig aan zijn zij.
  Wil je snel gaan, ga alleen.
  Wil je ver komen, ga samen.
  (Keniaans gezegde)

  Wees welkom bij Sanadeto, de koffie staat klaar…
  Samen naar de Toekomst


  Maak melding

 5. @ Claudia, heb nog nooit van Sanadeto gehoord. Weet wel dat ze bij de WRZV een soortgelijk streven hebben. Er zijn vast nog wel meer instanties die zich met deze doelgroep bezig houden. Werken jullie niet samen of kan die hulp niet beter onder 1 naam?


  Maak melding

 6. Ik las “Stichting Sanadeto zet zich in
  voor dak- en thuisloze jongeren en randgroepjongeren.”
  Triest dat er dak- en thuisloze jongeren in Zwolle zijn,
  zou niet moeten kunnen! mooi dat Sanadeto er daar is.
  Gaat ’t om ‘jongeren’ of om volwassenen, dat vraag ik me
  wel af.
  Wel heel goed je bericht te lezen “Claudia van Sanadeto”.
  Maar eerlijk gezegd vind ik het een beetje
  TE, lezende “Door de crisis en het verliezen van je baan,
  kan de spanning thuis oplopen wat scheiding tot gevolgen kan hebben”

  Da’s een beetje heel veel wollen sokken.  Maak melding

 7. HansHanzeland: Wat vind jij jongeren en wat vind jij volwassenen. Welke leeftijdsgrens zou men moeten hanteren.

  Wat betreft die wollen sokken: Daar is niks mis mee. Ik heb niet anders. Ze zijn heerlijk warm. Ik gun mensen die in de problemen gekomen ook veel warmte toe.


  Maak melding

 8. @Dick. In de WRZV hallen werken een aantal ‘volwassen’ dak en thuislozen. Deze zitten over het algemeen in De Herberg. Beide vallen onder Joop van Ommen en daar gaan we in der daad ook nog mee in gesprek…
  Dat je nog niet van Sanadeto hebt gehoord is niet gek, we zijn net gestart 😉 Er zijn in Zwolle meerdere instanties die zich met deze doelgroep bezig houden. We hebben allemaal een idee hoe het zou moeten en dragen dat op ieders manier uit. Gelukkig zijn er meerdere instanties, want niet iedereen past bij elke instantie. Wij willen graag samenwerken met iedereen, alleen zo (denken wij) dat we deze doelgroep kunnen helpen.
  Sanadeto staat voor SAmen NAar DE TOekomst…

  @hanshanzeland: Zwolle telt tussen de 85 en 100 Geregistreerde dak en thuisloze jongeren. Hier komen de zogenoemde ‘bankhoppers’, die niet in beeld zijn nog bij. Nederland heeft ongeveer 9.000 dak- en thuisloze jongeren. De leeftijd die gehanteerd word bij dak- en thuisloze jongeren is tussen de 18 en 25 jaar (soms wordt 23 jaar gehanteerd). Wij bieden jongeren en jong volwassenen vanaf 17 jaar de mogelijkheid dagbesteding te volgen. (Een 16 jarige is ook gewoon welkom!) Je hoeft ook niet perse dak- of thuisloos te zijn 😉

  Helaas is mijn voorbeeld niet te… Helaas moet ik zeggen dat ik op de hoogte ben van 2 van deze gevallen. Daarom heb ik ook dit voorbeeld genomen.

  @Bernard, je hoeft geen excuus te maken voor je schrijf fouten, dan zou ik bezig kunnen blijven met mijn dislectie /dyslectie /dislecty of hoe je het ook schrijft. Dat zal ik wel nooit leren en Words werkt niet meer 🙁

  Mocht je/jullie meer willen weten, mijn contactgegevens staan op http://www.sanadeto.nl


  Maak melding

 9. Deze zitten over het algemeen in De Herberg. Beide vallen onder Joop van Ommen…

  Onprofessionele fout Claudia!! De Herberg is een zelfstandige stichting en valt onder de RIBW Groep Overijssel.


  Maak melding

Reageer