Deltion officieel checkpoint tijdens Homeride

Zwolle – In het weekend van 28 en 29 juni staat Deltion volledig in het teken van de sponsorwielrentocht Homeride. Ruim 71 teams met wielrenners fietsen in 24 uur 500 km, dag en nacht, van Groningen naar Maastricht en maken een stop bij het Deltion College in Zwolle. Deltion is het decor voor het diner voor de HomeRiders, de begeleidingsteams en de supporters. Het doel van het evenement is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Ronald McDonald Kinderfonds.

De renners fietsen zaterdag 28 juni dwars door Zwolle en komen om 19.00 uur aan bij het Deltion College. Hier worden zij ontvangen door studenten van de verschillende opleidingen binnen Deltion die het evenement ondersteunen. Zo zorgen de studenten van de opleiding Gastheer/Gastvrouw voor een warme ontvangst, verzorgen de studenten van de opleiding Sport & Bewegen massages en staan de studenten van de opleiding Fietstechnicus klaar om de mankementen van de fietsen te verhelpen. Ook wordt aan de deelnemers een pastamaaltijd uitgeserveerd, zodat zij weer op krachten kunnen komen. Verder wisselen veel teams hier van fietsers, omdat de meeste HomeRiders in estafettevorm fietsen.

Ronald McDonalds Kinderfonds
Met hun inzet verkleinen de deelnemers aan HomeRide de afstand tussen zieke kinderen en hun ouders. De opbrengt van de Homeride gaat naar het Ronald McDonalds Kinderfonds. Dit fonds zorgt er al bijna dertig jaar voor dat zieke of gehandicapte kinderen en hun familie dichtbij elkaar kunnen zijn, door vijftien logeerhuizen bij ziekenhuizen (Ronald McDonald Huizen) aan te bieden. Want als je kind ziek is, wil je als ouders zo dicht mogelijk in de buurt zijn.

Artikel delen:

Reageer