Bezoek IKC de IJsselhof aan ‘t Hoefijzer

Zwolle – Afgelopen week heeft de officiële ingebruikname van de put in de wasplaats van de paarden plaatsgevonden. Leerlingen van Integraal Kindcentrum De IJsselhof waren hierbij aanwezig.

hoefijzer_1_s.jpg 

Leerlingen van Integraal Kindcentrum de IJsselhof brachten woensdagochtend een bezoek aan Manege ’t Hoefijzer. Dit deden ze om de nieuwe put in de wasplaats officieel in gebruik te nemen.

hoefijzer_3.jpg

hoefijzer_2_s.jpg 

De put in de wasplaats is te danken aan een samenwerking tussen het Deltion College en Stichting Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio. Het Deltion College heeft aan basisscholen – waaronder IKC De IJsselhof- van Stichting Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio computers geschonken. Het Deltion College wilde hiervoor geen vergoeding maar kwam met het voorstel om een bedrag te schenken aan Manege ’t Hoefijzer. Aldus geschiedde.

Het bezoek begon met het kijken naar een les van lichamelijke en/of verstandelijk gehandicapten.
 Hierna volgde een rondleiding door de manage. De tillift waarmee gehandicapten die in een rolstoel zitten op een paard worden geholpen vonden de leerlingen erg interessant. Daarna volgde de wasplaats.

De leerlingen konden hun enthousiasme maar amper bedwingen toen Rachel Bogaart, voorzitter van ’t Hoefijzer vroeg of er soms iemand was die wou helpen met het wassen van het paard. Om de beurt mochten een aantal uitgekozen leerlingen assisteren met het wassen van het paard. Vrijwilligers van ’t Hoefijzer keken tevreden toe hoe het water in de wasplaats nu wel goed wegspoelt.

Als afsluiter kregen de leerlingen van De IJsselhof, die ogen te kort kwamen, een glas ranja in de kantine. Waar ze ook nog eens konden kijken naar nog een les paardrijden.

Artikel delen:

Reageer