Jong Talent te zien tijdens Stadsfestival

Zwolle – Het culturele festival Stadsfestival Zwolle start het Rabo Jong Talent Programma. Dit programma zorgt voor een steuntje in de rug bij jonge talentvolle makers van kunst en cultuur uit onze regio. Bovendien draagt dit bij aan de ontwikkeling van een professionele carrière in de cultuurwereld. Vrijdag mochten acht gezelschappen hun project presenteren tijdens een heuse ‘Pitch & Show’.

 foto_winnaars_rabo_jong_talent_op_stadsfestival._vlnr_draadloos_juryleden_soselo_stick_house.jpg

De jury wees drie winnaars aan die onder de vlag van het Jong Talent Programma deel mogen nemen aan de derde editie van het Stadsfestival in september. Op vrijdag was Café de Tagrijn gevuld met jong kunst en cultuur talent. De acht gezelschappen kregen tijdens een “Pitch & Show” vijf minuten de tijd om hun project aan de jury, bestaande uit medewerkers en ledenraadsleden van Rabobank Ijsseldelta en één van winnaars van afgelopen jaar, te presenteren. De inzet was een optreden in het Jong Talent Programma dat tijdens het Stadsfestival, van 3 t/m 7 september in en om de stadsgrachten van Zwolle, te zien zal zijn.

Punten waar de jury op lette was of het project boeit, voor een breed publiek toegankelijk is en of het binnen de kaders van het Stadsfestival past. Nadat de acht projecten waren gepresenteerd, had de jury de zware taak om drie winnaars aan te wijzen. Uiteindelijk waren Theatergroep Draadloos, Soselo en S(t)ICK HOUSE de gelukkigen. Naast de kans om op te treden tijdens het Stadsfestival krijgen de winnaars een bijdrage aan hun project van €2.500 euro.

Meer info op www.stadsfestival.nl .

Artikel delen:

Reageer