Opening wijkpark Schellerdriehoek

Zwolle – Zaterdagmiddag werd nabij de Grenslaan en de Zwarteweg in Zwolle Zuid het wijkpark Schellerdriehoek geopend. Tevens werd stilgestaan bij het 25-jarig bestaan van de belangenvereniging Schellerdriehoek. Ine Reinders opende vanaaf de glijbaan het nieuwe park. Wethouder F. Van As was bij de opening aanwezig en proostte met de buurtbewoners op het mooie wijkpark. De alweer 86 jarige bekende groene Zwollenaar Gerard Mostert ontving voor het project een speciale oorkonde voor zijn inzet voor het park.

 

 schellerdriehoek-2.jpg

 

De Schellerdriekhoek is naast een natuurlijk speelpark een toonkamer van de IJssel, met flora en fauna die oorspronkelijk in het IJsselgebied rondom Zwolle voorkomen. Er werden onder andere bijzondere aangepaste zitplaatsen geplaatst. Meer dan 25 jaar geleden sloeg een aantal omwonenden van de Schellerdriehoek, het groengebied tussen de Zwarteweg, de Oude Deventerstraatweg en de Grenslaan, de handen ineen om ervoor te zorgen dat de Schellerdriehoek onbebouwd zou blijven. In 2008 besloot de gemeente dat de Schellerdriehoek inderdaad groen mocht blijven mits het openbaar toegankelijk zou worden. Stukje bij beetje ontstond er een bijzonder park waar jong en oud, maar ook mensen met een beperking terecht kunnen.

 

 schellerdriehoek-1.jpg 

 

 schellerdriehoek-9.jpg

 

schellerdriehoek-7.jpg 

 

Via Lees verder meer foto’s… 

“Toen we hoorden dat de Schellerdriehoek groen mocht blijven, besloten we er een park met bijzondere inrichtingselementen van te maken”, vertelt Ine Reinders. “De afgelopen jaren hebben we als belangenvereniging heel wat natuurlijke speelparken bezocht ter inspiratie. Wat ons opviel, is dat aan kinderen met een beperking of ouderen die minder goed ter been zijn zelden wordt gedacht. Wij willen juist dat iedereen van het park kan genieten. Vandaar de wens voor bijzondere zitplaatsen in de Schellerdriehoek.”

 

Naast elke bank is er een opstelplek voor een rolstoel en er komen zitplaatsen met een hogere zitting, met armleuningen links en rechts. “Zo kan iedereen in de Schellerdriehoek op het speelveld of op de speelbulten lekker buiten van de natuur genieten”, zegt Reinders.

 

https://youtu.be/J1XNbmhw-hA 

 

schellerdriehoek-3.jpg 

 

schellerdriehoek-4.jpg

 

schellerdriehoek-5.jpg

 

schellerdriehoek-6.jpg

 

schellerdriehoek-8.jpg

 

schellerdriehoek-11.jpg 

 

schellerdriehoek-10.jpg 

Artikel delen:
Reacties 5
 1. @ “belangenvereniging Schellerdriehoek”
  25 jaar goed geknokt!
  De bestuurders van Zwolle had ooit eens ’t plan
  om daar ook een woonwijk van te maken.
  Gelukkig knokte de meest ‘groene’ Zwollenaar
  ook mee lees ik. Mooi resultaat!  Maak melding

Reageer