Zwaaien naar TT bezoekers in het water gevallen

Zwolle – Zaterdagmiddag is het jaarlijkse zwaaien naar de van de TT terugkerende motorrijders grotendeels in het water gevallen.

uitzwaaienttbezoekers20140628.jpg

Waar het andere jaren vechten was voor een plekje langs de Zwolse A28, werd de berm nu slechts door enkele vastberaden kijkers bevolkt. De reden was een regenfront met stevige tot zeer stevige buien, dat precies tijdens het tijdstip dat de grootste groepen motorrijders langs komen, over Zwolle en omgeving trok. De meeste toeschouwers bleven van uit de auto kijken, sommigen trotseerden de regen om met of zonder paraplu te zwaaien naar de grote stroom TT-bezoekers. Ook de motorrijders zelf waren minder uitgelaten, en zwaaiden minder doordat ze in deze weersomstandigheden de handen liever allebei aan het stuur hielden.

uitzwaaienttbezoekers20140628-2.jpg

Artikel delen:
Reacties 13
 1. Het bericht van RTV Oost is van 16.00 uur, bovenstaand van 19.24 uur. Ik heb onderweg vele mensen op viaducten zien staan tot het moment dat de buien kwamen, rond 17.30 uur. Kan dus best allebei kloppen, @nomen.
  Ik had wel meelij met al die motorrijders in de regen. Hoop in ieder geval dat ze allemaal weer veilig thuis zijn gekomen. Het waren geen misselijke buien.


  Maak melding

 2. Het wordt na langdurige observatie steeds meer duidelijk dat Dame bij de provincie Overijssel werkt en belangen heeft bij TV Twente.


  Maak melding

 3. @dame het begon bij Zwolle met regenen rond 15.45 uur. Als het tijdstip van nomen klopt, regende het om 17.32 uur dus nog. Ik vraag me af hoeveel mensen werkelijk 2 uur in de stromende regen hebben gestaan. Daarbij maak ik uit jouw verhaal op dat je zelf op de weg zat, wellicht ben je achter de regen aangereden of vice versa?


  Maak melding

 4. Mooi zo, altijd al een dom gedoe gevonden. In je jockingpak in de berm naar voorbij rijdende motoren kijken, dan heb je volgens mij echt niets te doen in je leven.


  Maak melding

 5. Bericht door vdberg, op 28 juni 2014 21:49
  Het wordt na langdurige observatie steeds meer duidelijk dat Dame bij de provincie Overijssel werkt en belangen heeft bij TV Twente.

  Nou vdBerg dan werk ik ook bij RTV Oost. Want ik erger me ook kapot aan die naamsverbasteringen.


  Maak melding

 6. Dat zou goed kunnen, @strandbal. Ik heb in ieder geval veel kijkers op viaducten gezien en weet niet hoe laat de regen in Zwolle begon. De buien kunnen dus best zeer plaatselijk zijn. Het bericht van RTV Oost wordt ondersteund door dit artikel van Weblog Staphorst (waar ik natuurlijk ook een belang in heb, @vdberg :P).

  Uittocht TT verkeer A28 trekt veel kijkers
  Staphorst is de place to be als het gaat om het bekijken van de uittocht van het TT – Assen verkeer op de A28. De Rijksparalleweg stond hutje mutje vol. Op een enkele plaats was er voor een enkeling bijna geen doorkomen aan en ontstond er een minifile. Een Franse wagen kwam pruttelend tot stilstand op de vluchtstrook en belemmerde enige tijd het uitzocht op de weg. Op het verzoek om de afrit te nemen en daar een veiliger heenkomen te zoeken kon de bestuurder geen gehoor geven, er kwam een onheilspellend geluid onder de kap vandaan.

  We troffen een stel, achterin een bestelbusje zittend, die elk jaar vanuit hun woonplaats Emmen hier naar toe komen om dit spektakel te aanschouwen. Staphorst, waar anders?  Maak melding

Reageer