Reinald Bosman wint eerste AsRENdorp

Zwolle – Reinald Bosman heeft zondagmiddag de eerste editie van de AsRENdorp op zijn naam geschreven. De rappe hardloper uit Zwolle kwam na 10 km met de tijd 38.09 minuten als eerste over de meet. Bernard Nitrauw werd tweede. Timo Berkenbosch werd derde. De eerste dame was Maartje Van Reedt – Dortland in 43.50 minuten. Tweede werd Krista van Os. Mathilde Kruize kwam als derde over de finish bij de vrouwen.

asrendorp-64.jpg 

Zwolle is een echte hardloopstad met veel loopevenementen. De nieuwe AsRENdorp is een uniek loopevenement voor jong en oud door de straten van de leuke wijk Assendorp. Een loop door zulke smalle en sfeervolle straatjes als Assendorp kende Zwolle nog niet en is dus een echte toevoeging aan het uitgebreide palet van Zwolse Loopevenementen. Het hart van de wijk, het Assendorperplein fungeeerde als  start en finish-locatie. Daar zorgde speaker Henk Borgmeijer ervoor dat het publiek goed op de hoogte was van het programma en het verloop van de wedstrijd. Vijf enthousiaste loopvrienden Dick van Os, Joep Emmen, Arjan Kok, Frank Reuvekamp en Frankwin Mussche waren verantwoordelijk voor de eerste AsRENdorp.

bosman.jpg

De winnaar, Reinald Bosman! Foto: KBS Het Atelier

asrendorp-37.jpg  

asrendorp-113.jpg 

asrendorp-103.jpg  

Meer foto’s via Lees verder……

asrendorp-2.jpg

 

Vanaf 13.00 uur werden de eerste lopers voor de kinderREN weggeschoten. Daarna was het de beurt voor de volwassenen voor twee (5km) of vier (10km) rondjes van 2,5 km door de straatjes van Assendorp. De AsRENdorp werd “aangekleed” met muziek en entertainment. Voor alle categoriën waren er prijsjes zijn. Daarnaast was er een straatprijs voor het snelste straatteam. En omdat studenten een belangrijk onderdeel van de wijk zijn was er ook een prijs voor het snelste studentenhuis. 

 

asrendorp-14.jpg 

 

asrendorp-16.jpg

 

asrendorp-51.jpg

 

asrendorp-58.jpg

 

asrendorp-69.jpg

 

asrendorp-75.jpg

 

asrendorp-22.jpg   

 

asrendorp-81.jpg

 

asrendorp-84.jpg

 

asrendorp-91.jpg

 

asrendorp-96.jpg

 

asrendorp-89.jpg

 

asrendorp-116.jpg

 

asrendorp-131.jpg

 

asrendorp-143.jpg 

 

 

 

 

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Wat een geweldig evenement! Sfeervol, afwisselend parcour, zeer goed georganiseerd. En ook op het plein was er genoeg te beleven. Springkussen, knutselen en de AsRUILdorp.


    Maak melding

Reageer