Helpen bij de diabetescollecte in Zwolle?

Zwolle – Al 30 jaar doet Zwolle actief mee aan de landelijke diabetescollecte. Een leuk team van vrijwilligers mobiliseert elk najaar zo’n 40 wijkhoofden en gemiddeld 400 collectanten om de collecte weer tot een succes te maken. Afgelopen jaar is een aantal wijkhoofden ermee gestopt, dus dit jaar is het team al vroeg bij elkaar gekomen om actie te ondernemen.

Een wijkhoofd coördineert het werk voor 1-20 collectanten. Hij of zij verdeelt de wijk of buurt over de collectanten, zorgt dat ze benodigde spullen krijgen en verzamelt aan het eind van de week het geld. Marleen de Putter is lid van het collecteteam en is ook wijkhoofd van haar eigen wijk in de Aa-landen. ‘Het is erg leuk om te doen’, zegt ze. ‘Het is fantastisch om te zien hoeveel mensen bereid zijn als vrijwilliger iets te doen. Sommigen hebben diabetespatiënten in hun directe omgeving, maar velen vinden het gewoon een goed doel en dragen graag een steentje bij. Als alle wijkhoofden de week na de collecte hun wijkopbrengst komen inleveren, is het ook altijd een erg gezellige dag, waar wijkhoofden elkaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen.’

Voelt u zich betrokken bij de strijd tegen diabetes en lijkt het u leuk om een groepje collectanten te begeleiden als wijkhoofd? Laat het weten aan Marleen de Putter, tel. 038-4534911 of e-mail m.deputter@planet.nl. De de collecteweek is dit jaar van 26 oktober tot 1 november. Meer info is te vinden op www.diabetesfonds.nl.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Erg hoog Jiskefet gehalte lees ik hier.
    Een “Wijkhoofd” en “velen vinden het gewoon een
    goed doel en dragen graag een steentje bij”.

    Iemand enig idee wat voor nut die collectes hebben?    Maak melding

Reageer