WK Oranjeplein geniet van winst Oranje

Zwolle – Het was genieten geblazen op het WK Oranjeplein op het Rodetorenplein in Zwolle. Na een lange adem won het Nederlands Elftal zondagavond met 2-1 van het lastige Mexico. Vanaf zondag werd het Rodetorenplein tijdelijk omgedoopt tot Oranjeplein. Op een scherm van maar liefst 30m2 was de wedstrijd van Nederland tegen Mexico live te volgen. 

29-06-2014_massaal_kijken_naar_groot_scherm_rodetorenplein_04-1.jpg 

Vier jaar geleden waren vele duizenden Zwollenaren er op het plein getuige van hoe Nederland het tot de finale schopte. Organisator Hendrik Karabagias van Las Rosas Events: ‘Daar heeft men het nu nog over. De uitbundige sfeer, het saamhorigheidsgevoel, het prachtige weer én natuurlijk de mooie resultaten van Oranje. Dat WK was onvergetelijk en dit jaar moet het weer net zo’n feest gaan worden.’ Dat werd het zondagavond, al was het soms even flink nagelbijten voor de Zwolse oranjefans op het evenemententerrein!!

29-06-2014_massaal_kijken_naar_groot_scherm_rodetorenplein_05.jpg

29-06-2014_massaal_kijken_naar_groot_scherm_rodetorenplein_02.jpg

 29-06-2014_massaal_kijken_naar_groot_scherm_rodetorenplein_03.jpg 

Volop medewerking
Het tot stand brengen van zo’n evenement binnen korte tijd is niet eenvoudig. Zeker niet in de binnenstad. ‘Dat klopt. En dat het toch lukt is deels te danken aan de steun van andere ondernemers. Daarbij mogen we rekenen op medewerking van de gemeente. De positieve reacties komen uit alle hoeken en dat gedeelde enthousiasme kenmerkt niet alleen het WK maar ook onze stad.‘

Finale
Karabagias schat de kansen van Oranje hoog in. ‘We hebben een optie op het scherm tot en met de finale. Want die gaan we dit keer ook halen. En winnen.’ Het Oranjeplein is voor iedereen gratis toegankelijk. De bar opent één uur voor aanvang van de wedstrijd en is na de wedstrijd ook nog vertier. Nederland moet zaterdagavond 22.00 uur in Salvador de kwartfinale spelen tegen de winnaar van Costa Rica en Griekenland.

Artikel delen:
Reacties 13
  1. Karabagias heeft het weer voor elkaar: onder het voorwendsel van een voetbalfeest worden weer eentonige harde bassen over het plein uitgestort.    Maak melding

Reageer