Wil jij leren improviseren?

Zwolle – Wil je leren improviseren op het toneel? Denk je bij het zien van De Lama’s, In Goed Gezelschap of De Grote Improvisatieshow: dat wil ik ook. Dan is de basiscursus theatersport van de Zwolse theatersport-vereniging Herberg de Lauwe Lust echt iets voor jou!

 

Theatersport is een vorm van improvisatietoneel, waarbij verschillende spelvormen en games de basis vormen. Soms zijn ze hilarisch, zoals de doventolk of de dierenwinkel. Een andere keer meer verhalend, ontroerend of muzikaal. Altijd weer anders door suggesties van je medespelers aan de kant of van het publiek bij wedstrijden. Theatersporters van Herberg de Lauwe Lust* brengen je de beginselen van het vak bij, zoals accepteren en durven doen. Voor je het weet speel je een scène. Ook leer je gaandeweg hoe je een personage ontwikkelt, geloofwaardig emoties speelt en hoe diverse spelvormen werken.

 

Talenten

Tijdens de lessen leer je door te doen en ontdek je je eigen talenten. Bovendien maak je ook veel plezier met elkaar. Zo sla je twee vliegen in één klap. In het dagelijks leven heb je zeker baat bij een gezonde dosis improvisatie. Het kan je bijvoorbeeld helpen situaties anders te benaderen en snel te schakelen. 

 

Informatie

Vanzelfsprekend zijn er nog de kleine lettertjes, maar ook die zijn verrassend leuk. De cursus bestaat uit 16 dinsdagavonden van 20:15 – 22:15 uur. De eerste les is op 9 september 2014. Dit alles voor €120,- inclusief BTW en gezelligheid!

 

*De leden van de Zwolse theatersport-vereniging Herberg de Lauwe Lust komen elke dinsdag bij elkaar. Sinds 2006 zijn ze actief in het spelen van (uit)wedstrijden en organiseren van toernooien. Ze ontwikkelen ons graag op het vlak van improvisatietheater, ook langere scènes schuwen ze niet. 

 

Meer weten? Ga dan naar www.herbergdelauwelust.nl / cursus@herbergdelauwelust.nl

Artikel delen:

Reageer