Damesteam TV Triade behoudt achtste plek

Zwolle – Na drie van de vijf 1e divisiewedstrijden in de landelijke triathloncompetitie staat het damesteam van TV Triade op een knappe 8e plaats van in totaal 29 teams. De heren staan in de tussenstand op een uitstekende 14e plek van de 26 teams. De derde competitiewedstrijd vond afgelopen weekend plaats in Oud Gastel, waar de teams een triathlon olympische afstand aflegden.

Na 1,5 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km hardlopen kwam Esmeralda Spek-Hovestad bij de dames als 27ste over de finish. Francis van der Schoot eindigde als 46e, gevolgd door Kim van Ittersum op de 51e plaats. In totaal kwam het damesteam uit Zwolle uit op een 13e plek, waarmee ze hun 8e plaats in de tussenstand konden consolideren. Vooraf was een top-10 plek het streven, wat na de helft van de competitie binnen handbereik ligt. De ranglijst bij de dames wordt aangevoerd door Tri-Fa uit Maasland.

Door een blessure van Robert Veldman kon het herenteam helaas maar met drie man aan de start staan in Oud Gastel. Omdat een team uit vier mannen moet bestaan, werd Veldman als laatste geplaatst. André Plette kwam bij de heren als 11e over de streep, gevolgd door Peter van Grootheest op de 49e plek en Sebastiaan van den Berg als 73e. Ondanks het ontbreken van Veldman eindigde het team van TV Triade uitstekend als 17e team in de derde competitiewedstrijd. In de tussenstand staat het herenteam op de 14e plek. Met nog twee wedstrijden te gaan, in Utrecht en Maastricht, is een top-10 klassering nog steeds mogelijk. Het team Van Wijnen uit Goor gaat aan de leiding in de 1eDivisie.

De 1eDivisie triathlon, de een na hoogste teamcompetitie in de vaderlandse triathlonsport, gaat over vijf races. De eerstvolgende wedstrijd in de eerste divisie vindt plaats in Utrecht op 13 juli waar Saskia Bekhuis, Minke Twijnstra en Rolien Duiven aan de start zullen staan van de sprinttriathlon (750 m zwemmen, 20 km fietsen, 5 km hardlopen). Vorig jaar eindigde het damesteam op een uitstekende 5e plaats. Het herenteam van TV Triade kwam vorig jaar uit in de eredivisie. Zowel het dames- als het herenteam worden gesponsord door FastForward Wheels en KokkieBikes.

2e divisie

Ook gingen afgelopen weekend de Triade-heren van start in Stiens voor de tweede divisie Noord – een competitie in de klasse onder de eerste divisie. De Zwollenaren staan op een 11e plaats van de 22 teams. In de wedstrijd in Stiens werden de heren 7e met een mooie 6e plaats voor Klaas Jan Arkema die door een snelle fietstijd en een 4e looptijd nog voorsprong kon pakken. Michiel Broeksma eindigde als 25e gevolgd door Jeroen van Dijk (42e) en Edward van Dootingh (81e).
De heren van het Zwolse Team Tegenkracht kwamen ook uit in dezelfde competitie en behaalden een hele goede tweede plaats. Zij staan nu 8e in het eindklassement.

Voor meer informatie TV Triade: www.tvtriade.nl

Voor meer informatie 1eDivisie triathlon:www.eerstedivisietriathlon.nl

Artikel delen: