Britten Jeugd Strijkorkest naar Wenen

Zwolle – Op 3 juli gaat het Britten Jeugd Strijkorkest op tournee naar Wenen, Praag en Dresden. Dit orkest voor jong talent uit Oost Nederland, met als standplaats het ArtEZ Conservatorium in Zwolle, doet in Wenen mee aan het Summa Cum Laude Festival. Het doel is een prijs en een optreden in de gouden zaal van de Wiener Musikverein te veroveren.

britten_._2013_0782_5.jpg 

De afgelopen weken speelde ‘Het Britten’ met succes in Diepenheim, Hardenberg, Park de Hoge Veluwe en Bathmen en wist vele mensen te inspireren om mee te doen met het crowdfunding project via Voor de Kunst: ‘Britten naar Wenen’. Inmiddels Is het crowdfunding project dankzij vele donateurs met 100% afgesloten!

Tijdens de tournee speelt het orkest de Carmen Suite van Bizet/Schtschedrin met 5 slagwerkers en begeleidt het solisten uit eigen kweek: Roza Herwig (17)– sopraan, en Anouk Meijer (17)- cello. Na het Festival in Wenen reist het orkest op 9 juli door naar Praag en Dresden voor 2 extra concerten. Voor het zover is dompelen de Britteners zich 3 dagen onder in de muziek voor opnames van de Britten CD 2014. Deze nieuwe CD met muziek van Bizet/Schtschedrin, Mozart en Karayev zal eind november 2014 uitkomen.

Donateurs die het orkest een warm hart toedragen kunnen nog steeds bijdragen aan de tournee of de CD 2014 en kunnen zich aanmelden via www.hetbritten.nl . Via deze site is het orkest ook te volgen tijdens de tournee.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer