Overeenkomst voor 43 woningen in Vrij Werkeren

Zwolle – Voor de bouw van 43 woningen in Vrij Werkeren heeft projectontwikkelaar Heutink met de gemeente een overeenkomst getekend. Het plan voor deze woningen kreeg tijdens het woonevenement Vrij Werkeren (Stadshagen) op 17 mei de meeste voorkeurstemmen van het publiek.  

 

Het project van Heutink, ‘Mijn Woonsmaak‘ (www.mijnwoonsmaak.nl), wordt gekenmerkt door grote keuzevrijheid in gevels en plattegronden en dit maakt het plan bijzonder en uniek. De woningen, uitgezonderd de hoekwoningen, gaan maximaal € 160.000,- (v.o.n. en incl. BTW) kosten. Veel belangstellenden hebben zich inmiddels aangemeld. Momenteel is Heutink druk aan de slag om het ontwerp gereed te maken voor de start van de verkoop. Voor de invulling van een kavel dat mogelijkheden biedt voor bijvoorbeeld energie neutrale woningen (geen maximum v.o.n. prijs) en/of gemeenschappelijke woonvormen gaat de gemeente in gesprek met  GB4all, de nummer twee in de uitslag van het Woonevenement Vrij Werkeren. Heutink had ook daarvoor de meeste voorkeurstemmen gekregen, maar ziet bij nader inzien af van verdere planvorming voor deze ontwikkeling.

 

Het woonevenement Vrij Werkeren was voor de gemeente een experiment om vraaggericht te werken door de woonconsument meer keuzevrijheid te bieden. Vooraf is aan de deelnemers een beperkt aantal randvoorwaarden meegegeven. 

 

Na afloop van het woonevenement gaven veel bouwers/ontwikkelaars aan vragen te hebben bij de uitslag en de wijze waarop de verkiezing heeft plaatsgevonden. Aan de hand van de resultaten van een schriftelijke enquête heeft wethouder René de Heer met de deelnemers een gezamenlijk evaluatiegesprek gehouden. Na een eerlijk en openhartig gesprek is gezamenlijk geconcludeerd dat met een aantal tips en verbeterpunten een dergelijk evenement in de toekomst wederom plaats kan vinden. De tips en verbeterpunten worden in samenspraak met de ontwikkelaars verder uitgewerkt. 

Artikel delen:

Reageer