Publiekslieveling Oerol naar Stadsfestival Zwolle

Zwolle – Op zaterdag 17 mei 2014 ging de muziektheatervoorstelling  Being Arthur in première in de Operadagen Rotterdam. Daarmee startte de tournee van een legende. Na veertien succesvolle voorstellingen op Oerol reist Koning Arthur door naar Zwolle waar de voorstelling tussen 4 en 7 september 2014 te zien is in het Stadsfestival.

ba_9_arthur.jpg

De legende van Koning Arthur trekt al ruim 1500 jaar door de wereld. Waar er behoefte was aan een heldenverhaal dook Arthur op. En door alle tijden heen vond hij steeds een nieuwe invulling voor zijn heldendom. In tijden van nood wilde men verhalen horen over de onverschrokken veldheer, maar in tijden van politieke onrust wilde men juist horen hoe de wijze en geduldige koning regeerde.

In de muziektheatervoorstelling Being Arthur strijkt de legende neer in 2014. Uit een tourbusje rolt de complete legende; de ridders van de ronde tafel, Guinevere, de Heilige Graal (“die hebben we toch wel bij ons?”), een bont gezelschap van operazangers, acteurs en muzikanten. Allemaal hebben ze in de afgelopen eeuwen hun plek in de spotlights gevonden. 

Broederschap en gelijkwaardigheid, de idealen van Arthur, zijn al flink op de proef gesteld tijdens het toeren met het busje. Aan Arthur de taak om uit te vinden in hoeverre zijn idealen nog passen in 2014, en op welke manier hij zijn functie als held in deze tijd kan uitoefenen.  

Muziek: Lucas Wiegerink, tekst: Anna Maria Versloot, regie: Karin Netten, vormgeving: Calle de Hoog, kostuums: Dymph Boss, dramaturgie: Annelies Oosterloo.
Arthur: Jorien Zeevaart, zangers: Bauwien van der Meer (sopraan), Yavuz Arman İşleker  (bas), Bora Balci (bariton), musici: Marc Kaptijn (trompet), Antonis Pratsinakis (cello), Lies Colman (piano), Mervyn Groot (slagwerk).
geluid:  Koos Wolters, productieleiding: Merel Eijkelhof

Being Arthur is een productie van het Kameroperahuis i.s.m. de Nederlandse Reisopera en Operadagen Rotterdam en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Zwolle, provincie Overijssel, provincie Gelderland en het VSB fonds.

Kameroperahuis
De missie van het Kameroperahuis is het bieden van (inter)nationaal carrièreperspectief aan talentvolle opera- en muziektheatermakers. Daarbij richten ze zich niet alleen opartistiek inhoudelijke ontwikkeling maar ook en juist op de ontwikkeling van cultureel ondernemerschap door het breed inzetten van muziektheater. Dat doen ze in publieksvoorstellingen, maar ook in projecten voor de zakelijke markt (werk in opdracht), voor maatschappelijke organisaties (community art) en voor scholen (educatie).  Zo laat het Kameroperahuis zien dat muziektheater en opera draagvlak en betekenis kunnen hebben bij een brede doelgroep. 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Publiekslieveling Oerol naar Stadsfestival Zwolle”

  1. Hoppa, daar gaat weer bult subsidie naar een zinloos cultuurfestival:o
    En wij maar lekker belasting betalen, elk jaar weer meer.

  2. Ja Remco, wij betalen belasting, dat is een plicht, behalve aan cultuur wordt dat geld ook aan heel veel andere dingen besteed, waar jij ook gebruik van maakt. Of vindt jij dat ons belastinggeld alleen besteed mag worden aan zaken die jij belangrijk vindt?

Reacties zijn gesloten.