Subsidie voor Eilean en Blijf van mijn dier

Zwolle – De projecten ‘Eilean’ en ‘Blijf van mijn dier’ ontvangen elk eenmalig een subsidie van de gemeente Zwolle. Beide projecten verbeteren de mogelijkheden voor slachtoffers van huiselijk geweld. Eilean biedt jonge vrouwen een veilige plek waar zij kunnen werken aan hun weerbaarheid. ‘Blijf van mijn dier’ draagt er aan bij dat slachtoffers van huiselijk geweld hulp of opvang kunnen gaan zoeken, óók als hun huisdier wordt mishandeld.

 

 01-11-2013_college_en_week_van_de_verbinding_09.jpg

De nieuwbouw van Eilean in Wijthmen…

 

Thuishuis’ Eilean is bestemd voor maximaal acht meisjes/ jonge vrouwen die een geschiedenis hebben van geweld. Deze meiden, die na een traject vanuit de jeugdzorg 18 jaar worden, kunnen niet naar hun ouders terug maar zijn ook onvoldoende zelfredzaam om zelfstandig te wonen. Eilean biedt ze een veilige plek, waar ze kunnen werken aan de opbouw van hun eigen kracht en weerbaarheid. De stichting ontvangt eenmalig € 20.000,- van de gemeente voor de aanloopperiode van de eerste maanden.

‘Blijf van mijn dier’ ontvangt eenmalig € 15.000,- aan subsidie. Dit initiatief is een samenwerking van Kadera en de internationale Stichting voor Dierenwelzijn IFAW. Uit onderzoeken blijkt dat ruim 40 procent van de vrouwelijke slachtoffers van huiselijk geweld niet durft te vluchten omdat zij zich zorgen maken om hun huisdier, dat vaak ook wordt mishandeld. Het project ‘Blijf van mijn dier’ zorgt ervoor dat er in het voortraject naar hulp en opvang expliciet aandacht voor is. Ook maakt het project bestaande (deels vrijwillige) mogelijkheden van opvang voor huisdieren mogelijk. Samen met de bijdrage van de IFAW is het met de gemeentelijke subsidie mogelijk om dit jaar minimaal dertig van dergelijke huisdieren tijdelijk op te vangen.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer