Trucker heeft maling aan rij- en rustregels

Zwolle – De politie heeft maandag op de A32 bij Zwolle een 74-jarige Nederlandse vrachtwagenchauffeur bekeurd voor diverse overtredingen van de rij- en rusttijdenregels. De bijklussende bejaarde kan een boete van enkele duizenden euro tegemoet zien en kreeg een rijverbod van twee dagen.

politie_logo_4.jpg 

Tijdens een verkeerscontrole controleerden specialisten van de Landelijke Eenheid de vrachtwagen die van Duitsland naar Engeland onderweg was. De chauffeur de bleek de afgelopen twee weken de voorschriften betreffende de rij- en rusttijden behoorlijk aan zijn laars te lappen. Hij had bijvoorbeeld vier keer langer dan 4,5 uur onafgebroken gereden en vijf keer de dagelijks maximaal toegestane rij-uren overschreden. Verder had de chauffeur de afgelopen twee weken geen verplichte wekelijkse rust genoten. In zijn verklaring tegenover de politie vertelde de man dat hij zijn pensioen aanvulde met een deeltijdbaan als chauffeur. De lange dagen en korte pauzes deden hem niets, hij was blij dat hij nog kon werken. De komende dagen moest hij toch van de politie van zijn verplichte rust genieten.

Artikel delen:
Reacties 30
 1. Vind ik een goede opmerking!

  En wat ik ook niet snap:

  “Hij kan enkele duizenden euro’s boete tegemoet zien.” Een inbreker komt weg met enkele honderden euro’s…

  Als we het dus over naar de kloten gaan hebben dan is dit ook een mooie. Je kunt in dit land beter iemand bestelen dan een economisch delict plegen. Totaal krom en achterlijk.

  En sinds wanneer ligt de A32 in Zwolle?


  Maak melding

 2. @Kattekop, ik denk dat het niet als een economisch delict gezien wordt, maar als een veiligheidsdelict. Je wilt niet dat zo iemand achter het stuur in slaap valt.


  Maak melding

 3. Bernard,

  Dit wordt beschouwd als economisch delict, vandaar dat de boete ook zo hoog is.

  En ja, deze man moet gewoon een dikke vette prent krijgen. Maar graag een bedrag wat in proportie tot de overtreding staat.


  Maak melding

 4. Je zult maar in de file staan met je gezinnetje en zo een dwaas is in slaap gevallen en knalt op je auto met een gewicht van 35 ton 90km per uur eens kijken wat er dan van je gezinnetje overblijft. Dus niet alleen een hoge boete maar ook gelijk zijn rijbewijs afnemen.


  Maak melding

 5. S…………zo werkt het niet.
  Als die man minder dan 9 uur rust heeft genoten,bijv 8 uur,dan rekenen die heren van de politie of wegenverkeersinspectie deze uren bij de totale rijtijd/diensttijd. Wel is hij heel dom geweest door zn pauze’s niet fatsoenlijk te nemen en zn wekelijkse rusttijd.
  Wordt altijd erger gemaakt dat het is en oke hij moet een boete betalen,maar die man is nog geen crimineel hoor.


  Maak melding

 6. Die trucker die werkt tenminste hard voor zijn centen terwijl hij eigenlijk al van zijn welverdiende pensioenetje had moeten genieten.
  Dat is wat anders dan die mensen die “genieten” van een uitkering en vervolgens op WLZ de hele dag commentaar op alles en iedereen hebben.


  Maak melding

 7. laten we eerlijk zijn, we gaan straks weer allemaal op vakantie en in 1 keer naar het vakantieadres knallen……..14 a 15 uur …….dat mag wel!
  Er is laatst een trucker aangehouden die ook te lang achter het stuur had gezeten.
  Hij belde zijn baas die achter het stuur van de truck stapte, hij reed met de auto van zijn baas verder…….


  Maak melding

 8. Hij vult zijn pensioen aan, hij vindt dat zelf dus niet genoeg voor zijn levensstandaard. Nergens staat dat het ook echt nodig is om rond te komen (wat ik betwijfel hier in Nederland).

  Waar de opmerking over uitkering vandaan komt is mij een raadsel.

  @do 1x flink doorkarren of weken achter elkaar de rijtijdenwet overtreden is nogal een wereld van verschil.


  Maak melding

 9. Bericht door do, op 2 juli 2014 14:20
  laten we eerlijk zijn, we gaan straks weer allemaal op vakantie en in 1 keer naar het vakantieadres knallen……..14 a 15 uur …….

  Eerlijk gezegd? Dat vind ik gestoord!


  Maak melding

 10. Jasper die wereldverbeteraar heeft er duidelijk geen kaas van gegeten.
  Do………….zo werkt het nu eenmaal,ik heb het ook eens gehad doordat ik met mn rijtijd niet uitkwam,mn baas kwam de auto overnemen in Siegen Duitsland en hij reed ermee naar Zwolle. Had wel een voordeel ik was een uur eerder thuis hahaha


  Maak melding

 11. @Johnny dat hoef ik ook niet, ik hoef alleen maar de wetten na te kijken, die zijn opgesteld door mensen die er wel kaas van hebben gegeten.


  Maak melding

 12. Beste Jasper.

  Als er de afgelopen jaren IETS duidelijk is geworden, dan is het dat politici niet bepaald van alle zaken (lees: van weinig) kaas hebben gegeten. Vandaar dat ook zoveel mensen de flanken in de politiek opzoeken of helemaal niet meer komen stemmen.

  Daarnaast, heeft iedere Nederlander het recht op een minimum-inkomen, met of zonder tegenprestatie. Als je dan zegt dat je wetten napluist, dan moet je het wel goed en vooral VOLLEDIG hier neerzetten.

  Je vlieger gaat dus niet op.


  Maak melding

 13. Geloof mij ik rijd al meer dan 30 jaar en ook ik wordt als crimineel gezien door de politie/instanties als ik 10 minuten te lang rijd dan toegestaan om thuis te komen,en niet alleen in Nederland.
  Vrachtwagenchauffeurs zijn aangeschoten wild en het wordt alleen maar erger en erger. Ook door de komst van die oostblokkers die voor een appel en een ei rijden.
  Dus kom me niet met iets aan waar je geen verstand van hebt !!!!!!
  Zoals gezegd ga verder met de wereld te verbeteren Jasper maar doe het met iets waar je verstand van hebt en meng je niet met domme opmerkingen in dit.

  Je hebt gelijk Kattekop.  Maak melding

 14. Kattekop heeft helemaal geen gelijk. Politici stellen helemaal de wetten niet op, dat doen mensen die daar verstand van hebben. Die zijn ook niet gekozen, die zijn na een sollicitatie aangenomen. Ambtenaren heten ze en die hebben gewoon gestudeerd voor wat ze doen.

  De opmerking voor minimuminkomen is ook uit de lucht gegrepen. Deze man krijgt dat gewoon. Blijkbaar vindt hij dat zelf niet genoeg.

  Ik vind het vervelend dat de controle erg streng is Johnny, maar ik ga niet zo maar aannemen dat het een onzinnig iets is.


  Maak melding

 15. @’Japser’… Jij hebt ook echt overal verstand van… kijk op… een mening over… kennis van… de waarheid in pacht… enz. Toch?

  Verdiep je eens in de wereld van… voordat je reageert hier in de comments, ook dit artikel weer! Verdiep je eens in de wereld van transport en dergelijke. Dit afgezien van het foute gedrag van de chauffeur in het artikel hier boven. Ik verwerp zijn gedrag en doen namelijk ruimschoots!

  Maar, behoor jij niet gewoon bij het ‘meubilair’ van dit weblog en moet je reageren op nagenoeg elk artikel, ‘Japser’?

  Wederom: van transport weet je kennelijk weinig en je aanname dat van overheidswege alle wetgeving is vastgesteld dan wel geformuleerd door deskundigen en daardoor per definitie juist is… dat diskwalificeert je inbreng wederom eens! Betweterigheid versus daadwerkelijke praktijk kennis! Het spijt me ‘Japser’!


  Maak melding

 16. @ ‘Japser’; aanvulling en verbetering; “Betweterigheid aangevuld met enorm veel naïviteit, dit versus daadwerkelijke en echte praktijkkennis!

  Je adviseerde mij hier onlangs ‘een hobby te zoeken’ in plaats van hier te reageren! Dat advies neem ik ter ore. Hierbij! Want ik gun jou je hobby… … die hier op het Weblog!!

  Groetjes, ‘Japser’!!


  Maak melding

 17. Prachtig! Een ouwe bijklussende trucker, die waarschijnlijk jongere collega’s het brood uit de mond stoot, krijgt hier nog meer respect, dan iemand (Japser) die het met de veiligheidsregels eens is.
  Het is weer de wereld op z’n kop.


  Maak melding

 18. @Tsja.

  Ik ben het met Jasper eens, dat deze man gewoon een proces-verbaal moet krijgen. Te lang rijden mag gewoon niet. En het kan ook nog gevaarlijk zijn.

  Alleen vind ik het krom (of de wereld op zijn kop), dat dit als zo’n zwaar delict wordt gezien. De boete is absurd hoog als je dat vergelijkt met een inbraak of mishandeling (waar BEWUST anderen leed wordt aangedaan), daar komen die mensen weg met enkele honderden euro’s.


  Maak melding

 19. Onzinnege discussie.
  Oke die man heeft het niet goed gedaan,helemaal niet goed gedaan zelfs,zelfs dom geweest……………maar dat er van die wereldverbeteraars als die Jasper hier dan op reageren op die manier gaat echt nergens over.
  Die beste pipo heeft waarschijnlijk niets beters te doen.
  Verdiep je eens,alvorens een mening te geven,in de wereld die transport heet voor je je mondje opentrekt is mijn advies.
  Succes in je verdere reactie’s op deze site…………………pffffffffffffff

  Hanekamp en Tsja hebben gelijk !!!!!


  Maak melding

 20. Onzinnege discussie.
  Oke die man heeft het niet goed gedaan,helemaal niet goed gedaan zelfs,zelfs dom geweest……………maar dat er van die wereldverbeteraars als die Jasper hier dan op reageren op die manier gaat echt nergens over.
  Die beste pipo heeft waarschijnlijk niets beters te doen.
  Verdiep je eens,alvorens een mening te geven,in de wereld die transport heet voor je je mondje opentrekt is mijn advies.
  Succes in je verdere reactie’s op deze site…………………pfffffffffff


  Maak melding

 21. @johnny sorry, ik zal er dan echt niks van begrijpen. Vooral niet waarom men al deze regels opstelt, als die werkelijk nergens op slaan, volgens jou dan.

  Regels, pff, wat een onzin zeg. Laat mensen toch gewoon zelf bepalen hoe lang ze het kunnen volhouden. Hier en daar een ongelukje erbij heeft nog nooit iemand kwaad gedaan.


  Maak melding

 22. Waarom zou ik in hemelsnaam bij IKEA gaan werken? Mijn huidige baas betaald vele malen beter 🙂

  En over aan het werk gaan? Compiling ;D


  Maak melding

Reageer