Obadjaschool uit Zwolle viert feest!

Zwolle – Tijdens de zwerfafvalopruimactie Natuurlijk Schoon van 31 maart tot en met 5 april, hebben 13.648 scholieren en vrijwilligers het zwerfafval uit hun eigen omgeving opgeruimd. In totaal werd maar liefst 24.321 kilo aan zwerfafval ingezameld. Ook aan de fotowedstrijd, gekoppeld aan de actie, werd actief meegedaan.

 

 obadjaschool_viert_feest.jpg

 

De mooiste foto werd gemaakt door de leerlingen van de Obadjaschool aan de Willem Barentszstraat in Zwolle.  Zij werden dinsdag getrakteerd op een spetterend schoolfeest. De hele dag waren er in en rond de school activiteiten voor de leerlingen. Zo waren er een stormbaan, een tafelvoetbalspel en diverse andere spelletjes. Ook konden de kinderen een ritje op een ezel maken. Ze lunchten met poffertjes en maakten een stadstour in de ROVA Groenbus. De dag werd feestelijk afgesloten met een ijsje.

Natuurlijk Schoon is een samenwerkingsproject dat geïnitieerd is door de aandeelhoudende gemeenten van ROVA. In de openbare ruimte worden bestaande en nieuwe zwerfafvalacties gecombineerd onder de naam ‘Natuurlijk Schoon’.

De gemeente en ROVA zetten in op een schone en duurzame samenleving Minder, maar liever nog, geen zwerfafval inzamelen omdat het er niet is. Dat is wat de gemeente en ROVA samen willen bereiken. Door de actie breed in te zetten en op te trekken met maatschappelijke organisaties, wordt de strijd met zwerfafval aangegaan. Op deze wijze is de gemeente op weg naar een schone en duurzame leefomgeving.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Het was een zeer geslaagde dag. Kinderen hebben genoten. Een heel goede samenwerking met de ROVA. Hartelijk bedankt.


    Maak melding

  2. Het was een geslaagde dag. De ROVA heeft kosten nog moeite gespaard om onze kinderen een mooie dag te bezorgen. De kinderen hebben genoten. HARTELIJK BEDANKT!


    Maak melding

Reageer