Nieuwe rolstoelbus voor Rode Kruis Zwolle

Zwolle – Het Rode Kruis Zwolle is de trotse eigenaar van een nieuwe rolstoelbus. De oude bus voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd en was aan vervanging toe. 

nieuwe_rolstoelbus.jpg 

De rolstoelbus wordt vooral gebruikt voor het vervoer van gasten van het Rode Kruis naar diverse (vakantie)bestemmingen in Nederland. Het Rode Kruis is specialist in het vervoeren van mensen met lichamelijke of sociale beperkingen. Deze vorm van ‘sociaal vervoer’ is bedoeld om mensen zoveel mogelijk te blijven betrekken bij het maatschappelijk gebeuren en te voorkomen dat ze in een isolement terecht komen. Tevens wordt de rolstoelbus ingezet door het EHBO Bike Team om materieel te vervoeren bij evenementen.

Door moderne technieken, zoals eenvoudig weg te klappen stoelen, kunnen er makkelijk één of meerdere rolstoelen worden geplaatst. Daarnaast is het door de elektrisch uitschuifbare rolstoellift eenvoudiger om gasten te vervoeren. Verder is er veel aandacht besteed aan de veiligheid door goede vergrendelingen te realiseren.

Het Rode Kruis Zwolle heeft jarenlang gespaard voor deze nieuwe bus. De rolstoelbus wordt bestuurd door vrijwillige chauffeurs. Heeft u belangstelling voor een vrijwillige chauffeursfunctie, dan kunt u contact opnemen met het secretariaat van de afdeling via 038 – 452 58 62  of afdelingzwolle@redcross.nl.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Goedemiddag Graag zouden wij de bewoners van de nieuwe haven Zwolle de rolstoel bus voor een dag tot ons beschikken. We willen namelijk een dagje weg met de afdeling. Is de bus nog beschikbaar begin juli? Graag hoor van u. Met vriendelijke groet Patricia Boes


    Maak melding

Reacties zijn gesloten.