Ook Nederland-Costa Rica live op Rodetorenplein

Zwolle – Komende Zaterdag 5 juli kleurt het Rodetorenplein weer oranje tijdens de kwartfinale tegen Costa Rica. Vanaf 22.00 uur wordt de wedstrijd live uitgezonden op het grote LED-scherm. Vanaf 20.00 uur is iedereen welkom om samen te voetballen en “voor te beschouwen”. De organisatie zorgt voor vermaak en vertier en vanaf 21.00 uur gaat de muziek aan.

 

 29-06-2014_massaal_kijken_naar_groot_scherm_rodetorenplein_04-1.jpg 

 

Afgelopen zondag zagen duizenden Zwolse Oranjefans Nederland winnen in een zinderende achtste finale tegen Mexico. De ontlading na het winnende doelpunt was gigantisch. Organisator Hendrik Karabagias van Las Rosas: "Het plein stond op z’n kop. Onvergetelijk." Op social media zijn diverse filmpjes te vinden waarop de ontlading na 90 minuten te zien is, fantastisch. Het plein wordt verruimd zodat er nog meer mensen bij kunnen. Tevens worden vanaf 21.00 uur de bussen omgeleid en zal de weg vanaf de Melkmarkt tot Nieuwstraat afgesloten worden voor gemotoriseerd verkeer.

Volop medewerking
Karabagias en Berends danken de gemeente en collega ondernemers voor hun support bij de totstandkoming van het voetbalevenement. “Iedereen is enthousiast en wil eraan bijdragen om samen iets moois voor de stad neer te zetten.”

Costa Rica
Op papier lijkt het te doen maar de underdog heeft met 3-1 van Uruguay gewonnen, wist Engeland op de nul te houden, en heeft gewonnen van Italië deze cup. Een gevaarlijke opponent dus.

Dresscode
Iedereen is van harte welkom op het Oranjeplein en het is gratis toegankelijk. De bar opent één uur voor aanvang van de wedstrijd. De dresscode is natuurlijk oranje en voor mensen uit Costa Rica rood met blauw.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Semi-helaas, we kunnen hier niet bij zijn, had er graag weer gestaan. Was fantastisch afgelopen zondag. Maar goed, vakantie op Ameland is ook leuk natuurlijk.

    Als alles goed gaat, zijn we er weer bij op 13-7 ;D


    Maak melding

Reageer