Munckhof nieuwe Wmo-vervoerder

Zwolle – Maakt u gebruik van het Wmo-vervoer van de gemeente Zwolle? Dan hebt u per 1 juli 2014 te maken met een nieuwe vervoerder: Munckhof. Het contract met de BIOS-groep liep af. Na een Europese aanbesteding is een nieuwe vervoerder voor het Wmo-vervoer aangewezen. Deze nieuwe vervoerder heet Munckhof. Met de komst van de nieuwe vervoerder kunt u ritten ook online reserveren, naast de gebruikelijke belservice.

Als u gebruikmaakt van het Wmovervoer van de gemeente Zwolle, kunt u ook binnen de gemeentegrenzen 24 uur per dag, zeven dagen per week hiervan blijven gebruikmaken. Ook de afstand die u met het Wmo-vervoer vanaf uw woonadres kunt reizen, blijft hetzelfde. U kunt tot 25 kilometer vanaf uw woonadres reizen. Dit komt overeen met de eerdere maximale grens van vijf zones. Voor het vervoer buiten de gemeentegrenzen wordt voor de resterende maanden van 2014 een tegoed bij Munckhof gereserveerd van € 281,-. Dit bedrag is gebaseerd op de helft van € 562,-, dat voor het gehele kalenderjaar 2014 is vastgesteld. Bij iedere rit die u maakt, wordt een bedrag in mindering gebracht op uw tegoed.

Grootste wijziging is dat de ritprijzen voortaan berekend worden op basis van kilometers. Eerder werd de ritprijs nog bepaald door het aantal zones dat u reisde. Per 1 juli 2014 betaalt u een opstaptarief van € 1,00. Daarnaast betaalt u € 0,10 per gereden kilometer. Deze nieuwe tarieven zijn vergelijkbaar met de eerdere tarieven. Deze nieuwe tarieven zijn ook vergelijkbaar met de tarieven van het openbaar vervoer. Het opstaptarief en de eigen bijdrage voor het Wmo-vervoer komen voor uw eigen rekening, zoals eerder ook het geval was.

Online reserveren

Een andere wijziging is dat u uw vervoersritten per 1 juli 2014 online kunt boeken.

Via www.zwollevervoer.nl kunt u aan Munckhof uw gewenste vertrektijd of aankomsttijd doorgeven. Uiteraard kunt u ook uw rit telefonisch reserveren, via 0900 – 381 0020 (lokaal tarief).

Reeds gereserveerde ritten

Hebt u bij de BIOS-groep ritten gereserveerd voor juli 2014 of later? Wij streven er naar dat deze ritten worden overgenomen in de planning van Munckhof, maar kunnen dit niet garanderen wegens technische problemen bij de BIOS-groep. Daarom raden wij u aan om met Munckhof contact op te nemen over deze ritten. Dit kunt u doen door in te (laten) loggen op hun website met pasnummer en geboortedatum, of door hen te bellen via het algemene nummer.

Meer informatie

Alle inwoner van Zwolle die gebruikmaken van het Wmovervoer, hebben inmiddels van Munckhof een informatiepakket ontvangen met daarin een nieuwe vervoerspas en een folder over de spelregels.

Hebt u vragen?

Neemt u dan contact op met het Wmo-loket, via telefoonnummer 14038 (op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur). U kunt het Wmo-loket ook bezoeken op het Stadskantoor, Lübeckplein 2, iedere werkdag van 9.00 tot 12.00 uur.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Ik zou gaarne een vervoerpas ontvangen
  Ik bin 87 jaar oud en mijn vrouw is 82
  en zijn slecht ter been

  J.A.Meulman Dr .Kuyperlaan 1 8014 ZC Zwolle


  Maak melding

 2. Ik zou graag op vertrouwelijke wijze mijn nieuwe tel.nrs willen doorgeven voor mijn taxi vervoer Munckhof, i.v.m. veranderde provider.


  Maak melding

Reageer