Participatieraad Zwolle van start

Zwolle – De eerste vergadering van de Participatieraad Zwolle vindt deze woensdag 2 juli plaats. Tijdens deze vergadering spreekt de raad over haar rol als onafhankelijk adviseur van de gemeente Zwolle. Daarnaast bespreekt de raad haar werkwijze bij het opstellen van adviezen. Thema’s waar de Participatieraad op focust zijn werk en inkomen, participatie, zorg, welzijn, wonen en leefbaarheid.

De nieuwe Participatieraad volgt de Wmo-adviesraad, de Integratieraad en de Cliëntenraad SoZaWe op. De aanleiding voor het instellen van één raad is een nieuwe visie op participatie. In die nieuwe visie behartigt de raad de belangen van alle Zwollenaren, niet de belangen van specifieke doelgroepen. Iedereen moet (kunnen) meedoen, ongeacht een eventuele beperking, afkomst, leeftijd of het inkomen. De Participatieraad bestaat uit vijftien leden. Mevrouw Rabia Madarun is voorzitter. Woensdagavond installeert wethouder Nelleke Vedelaar de leden van de Participatieraad.

Goed contact met de samenleving
De Participatieraad wil een sterke verbinding met Zwollenaren tot stand brengen om zo de juiste informatie uit de samenleving op te halen. De komende tijd zet de Participatieraad daar sterk op in, waarvoor zij onder andere sociale en nieuwe media wil benutten. De volgende vergadering van de Participatieraad is op donderdag 21 augustus, om 19.30 uur. De agenda en locatie worden ruim voor de vergadering bekend gemaakt. Op dit moment is de Participatieraad Zwolle te bereiken via info@participatieraadzwolle.nl.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer