Nieuw spoor op traject Zwolle-Mariënberg

Zwolle – Het spoor tussen Zwolle en Mariënberg ondergaat een omvangrijke vernieuwingsslag. Vanaf zaterdag wordt er in 9 dagen tijd 10 kilometer spoor vernieuwd. Het maakt onderdeel uit van aanpak van zeker 25 kilometer spoor op het traject Zwolle-Emmen.

Met het werk aan het spoor tussen Zwolle en Emmen wordt komend weekend tegelijk ook ruim 2,5 kilometer spoor vernieuwd tussen Zwolle en Meppel. Bovendien wordt er gewerkt aan de waterhuishouding rond het spoor aldaar.

Robottrein
Een speciale trein, die volautomatisch dwarsliggers en spoorstaven vervangt, wordt van 4 tot 14 juli ingezet tussen Zwolle en Mariënberg. Doordat deze honderden meters lange machine over het spoor rijdt, zullen de overwegen voor doorgaand verkeer gesloten zijn. Voor bestemmingsverkeer worden verkeersregelaars ingezet.

Reizigers
Het betekent dat reizigers op beide trajecten dit weekend hinder ondervinden. Na het weekend gaat werk alleen verder tussen Zwolle en Emmen. Van en naar Meppel rijden dan wel weer treinen. NS en Arriva zetten bussen in. Zie voor meer informatie ns.nl en arriva.nl.

ProRail werkt aan de grootste spoor- en stationsvernieuwing sinds het bestaan van de spoorwegen. Het is noodzakelijk voor verdere verbetering en groei van het treinverkeer. Reizigers en verladers kunnen er dan meer op vertrouwen dat de treinreis zonder vertraging en comfortabel verloopt. De samenleving investeert daar via ministerie van Infrastructuur en Milieu, gemeenten en provincies jaarlijks ruim 1 miljard euro in. Spoorknooppunten worden daarmee slimmer ingericht. Treinen rijden meer onafhankelijk van elkaar de stations in en uit. Door vernieuwing van bestaand spoor worden storingen in de toekomst voorkomen. Stations worden ruimer en comfortabeler. Lees dit bericht op de website.

Artikel delen:

Reageer