Twisterling keert de politiek voorlopig de rug toe

Fractievoorzitter Margriet Twisterling van de SP in Zwolle keert de politiek voorlopig de rug toe. Twisterling is teleurgesteld in de manier waarop de landelijke SP het conflict met het Zwolse Eerste Kamerlid Yildirim heeft aangepakt. Twisteling gaf in een eerder interview al eens aan te stoppen als haar man geroyeerd zou worden.

Yildirim is vrijdag door de partij geroyeerd nadat hij weigerde zijn Eerste Kamerzetel op te geven. Volgens Twisterling heeft het partijkader met voorzitter Marijnissen voorop in de kwestie gelogen en mensen geschoffeerd. Ze geeft haar raadszetel terug aan de fractie, omdat ze vindt dat op lokaal niveau socialisme en medemenselijkheid nog wel worden uitgedragen. Tjitske Siderius nam de afgelopen weken al de honeurs waar voor Twisterling. Beoogd nieuw raadslid voor de SP in Zwolle is Emile Hoogterp. Hoogterp laat zaterdag aan Weblog Zwolle weten, dat hij de volgende op de lijst bij de SP is, maar dat een raadszetel nog met de fractie doorgesproken moet worden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

15 gedachten over “Twisterling keert de politiek voorlopig de rug toe”

  1. de aanleiding voor Yildirim om te blijven in de Eerste Kamer deel ik. De consequentie die hij er uit trekt absoluut niet. Hij heeft zelf gezegd, dat hij zich zou neerleggen bij het standpunt van de partijraad, het hoogste orgaan binnen de SP.
    Ik deel de manier van werken van de SP niet. Maar ze verdienen een reactie als door Poetin gegeven, niet. Zeker niet, als de schrijver er niet eens zijn eigen naam onder wil of durft te ztten.

  2. Misschien heeft de club van de heer van Boven nog een plaatsje in de herberg voor deze twee “notoire”dwarsliggers, die bij een beetje tegen wind direct hun “idealen”laten varen en dan ook nog direct de kreet “discriminatie”in de mond nemen. Ik ben blij en gun ze van harte dat ze afgeserveerd zijn, en dat niet alleen om de stadion-kwestie, waarin die “rode mevrouw”een scheve schaats reed. Kijken waar ze binnenkoort weer komen bovendrijven, want ze draaien met alle winden mee en voelen zich altijd de “underdog”en dan is de hele wereld tegen hen. Maar ze zullen en moeten hun boodschap verkondigen, tegen beter weten in.

  3. de SP verliest hiermee 2 hele goede vertegenwoordigers van het woord van hun stemmers; anders heb ik niet gemerkt in de afgelopen jaren, maar misschien zijn we binnenkort weer een partij rijker…ik weet zeker dat dan mijn stem niet verloren gaat…
    en…
    als er al een vlag uitgehangen mag worden zal dat een grote RODE zijn…!

  4. Ik blijf hoop houden op een goede wereld.
    dit is vast een stapje in de goed erichting..
    hahahahaahah.

    Nee de politiek kan zeer opgelucht adem hale dat deze 2 stokers weg zijn!
    Want er zijn maar weinig bruikbare dingen bij deze 2 gevallen weggekomen

  5. Wat een trieste reacties zeg!

    Nee, Zwolle is zeker gebaat bij 4 partijen die de dienst uit blijven maken, die de aanschaf van een identiteits-bewijzen en de kosten van verontreinigingsbelasting in deze gemeente het duurst hebben gemaakt van heel Nederland, die alle culturele festivals zorgvuldig de nek om hebben gedraaid, die 2 ton geven aan een particulier om zijn hotel op te knappen, die twee wijken afbreken en zodoende met de nieuwbouw de lokale huur tot de duurste van heel Nederland hebben gebracht, die qua infrastructuur structureel de mening van de bevolking negeert…

    Misschien moeten jullie de politiek eens gaan volgen en daarna een reactie geven, in plaats van te blijven hangen aan enkel het referendum dat destijds was aangevraagd over het stadion, wat niet ging over of het stadion er mocht komen, maar of dat er een gokhal in het stadion mocht komen.

  6. @ Jasper
    Ik weet niet of ik het goed heb, maar ik heb begrepen dat die 2 ton niet aan J. Boer worden uitbetaald. Omdat het pand op de monumentenlijst staat mag je zelf niet aan de buitenkant knutselen en mag alleen de overheid of de gemeente restauratie en onderhoud regelen, net als bijvoorbeeld bij de Sassenpoort. Er wordt dan niet gekeken wie er in dat pand woont, student of directeur.
    Ten tweede: voor wat betreft het referendum heb je helemaal gelijk, het ging niet om het stadion maar om de uitbreiding van het aantal gokkasten in het stadion. De SP heeft echter het verhaal altijd wel zo in de media gebracht of het ging om â???wel of geen stadionâ??. Ze hebben dit niet daadwerkelijk zo verteld, maar wel zodanig verpakt dat iemand die de politiek niet zo goed volgt of wat minder geschoold is wel het idee heeft gekregen dat het ging om wel of geen stadion.

  7. Misschien moet Jasper zelf ook de Zwolse politiek gaan volgen…
    Je had dan wat genuanceerder kunnen reageren op de inderdaad soms wel erg trieste reacties op het vertrek van mevrouw Twisterling.

  8. ik vraag me inmiddels af waar het hier nu eigenlijk over gaat…
    de Zwolse politieke situatie, of de situatie die er is ontstaan rondom de voorkeursstemmen die Duzgun Yildirim heeft gekregen…

    en met modder smijten, daar is nog nooit iemand beter van geworden…!

    als iedereen nou eens iets genuanceerder en vriendelijker zijn/haar mening zou verkondigen, dan zouden we wat makkelijker met elkaar van gedachten kunnen wisselen, begrip op kunnen brengen en misschien zelfs wel waardering voor elkaars mening kunnen hebben, zonder het met elkaar eens te hoeven zijn…

    m.a.w. laten we iets socialer met elkaar omgaan…hadden anderen dat eerder gedaan, dan was deze situatie ook niet zo snel ontstaan…!

Reacties zijn gesloten.