Jonge ondernemers krijgen hulp

Zwolle – Het project ZomerOndernemer, dat jongeren tussen de 15 en 22 jaar tijdens de zomer helpt met het opstarten van een eigen bedrijf, gaat op 8 juli van start in de regio Zwolle.
 
Het project wordt gestart met een driedaagse training waarbij deelnemers kennis maken met het ondernemerschap Deelnemers komen wekelijks bij elkaar terug om de voortgang van hun bedrijf te bespreken, netwerk op te doen en een bedrijf te bezoeken. In het kader van duurzaam en maatschappelijk ondernemen zijn de deelnemers aan het project  tijdens deze terugkomdagen te gast bij o.a. de ROVA en  de sociale werkplaats Wezo. Tijdens het project zullen deelnemers onder begeleiding van ervaren coaches hun eigen bedrijf starten. Hier leren zij vaardigheden die nodig zijn voor het runnen van een eigen bedrijf. Ook bouwen de deelnemers en netwerk op en ontwikkelen zij een ondernemende mindset. Uit ervaring blijkt dat ongeveer 70% van de deelnemers na het project door blijft gaan met zijn of haar bedrijf. Het project bestaat uit een driedaagse training, meerdere terugkommiddagen en een feestelijke afsluiting die plaatsvindt op 15 augustus.
 

Ondernemers in regio Zwolle kunnen deze jongeren en tevens het ondernemerschap in de regio steunen door een zomerondernemer te adopteren. Met de gift van 300 euro kunnen zij een zomerondernemer adopteren en worden zij op de hoogte gehouden van de stand van zaken van het project. Daarnaast worden zij uitgenodigd voor de afsluitingsbijeenkomst en worden zij vermeld op de website. Ondernemers kunnen een zomerondernemer adopteren via www.zomerondernemer.nl/contact. Het project ZomerOndernemer heeft het ‘keurmerk’ ontvangen van SterkTeam van Mirjam Sterk. Sterk Team promoot  en verspreidt succesvolle initiatieven die de jeugdwerkloosheid tegengaan. SterkTeam zet zelf ook landelijke acties op zoals Piekwerk en Jeugd op Zoek.

Artikel delen:

Reageer