Jeugd vermaakt zich tijdens WK Event voetbal

Zwolle – Woendagmiddag werd in het Twistvlietpark van Stadshagen het Zwolse WK Event voetbal gespeeld. In twee leeftijdscategorieën, 10-12 en 13-14 jaar, gingen honderden jongens en meiden de strijd met elkaar aan om de felbegeerde World Cup te winnen. Het evenement is net als het echte Wereld Kampioenschap met deelnemende teams van onder andere Japan, Brazilië en natuurlijk Nederland. Team Iran was de grote winnaar en won de wereldcup.
 
wk_jeugdvoetbal-28.jpg  
 
Jordy van Dijk (12) is één van de winnaars van het Jongerenbudget 2013. Zijn idee om een groots Zwols sportevenement voor jeugd te organiseren werd destijds zeer enthousiast ontvangen door de jury. Na overleg met zijn voetbalvereniging CSV ’28 en de organisatie Sportservice Zwolle kreeg zijn sportieve plan woensdagmiddag gestalte. Hij mocht de middag zelfs openen, en kreeg als dank daarvoor een wedstrijdshirt van het Nederlands Elftal. Er waren vier speelvelden, waarvan één een echt mini-stadion met ware tribunes. Het Twistvlietpark wordt omgedoopt tot een groots voetbalgebied. Naast de speelvelden waren er zes opblaasbare voetbalattracties, waaronder een levend tafelvoetbal, een omhaal-arena en een snelheidsmeter. Ieder team speelde in een spediaal shirt van het land dat ze vertegenwoordigde. Kortom, met een zeer aangenaam zonnetje eerbij, was er heel veel voetbalplezier voor alle leeftijden.
 
wk_jeugdvoetbal-11.jpg 
 
wk_jeugdvoetbal-3.jpg 
 
wk_jeugdvoetbal-8.jpg 
 
Via Lees verder meer foto’s… 

 wk_jeugdvoetbal-5.jpg
 
wk_jeugdvoetbal-4.jpg 
 
wk_jeugdvoetbal-1.jpg
 
wk_jeugdvoetbal-2.jpg
 
wk_jeugdvoetbal-6.jpg
 
wk_jeugdvoetbal-7.jpg
 
wk_jeugdvoetbal-9.jpg
 
wk_jeugdvoetbal-10.jpg
 
wk_jeugdvoetbal-12.jpg
 
wk_jeugdvoetbal-13.jpg
 
wk_jeugdvoetbal-14.jpg
 
wk_jeugdvoetbal-15.jpg
 
wk_jeugdvoetbal-16.jpg
 
wk_jeugdvoetbal-17.jpg
 
wk_jeugdvoetbal-18.jpg
 
wk_jeugdvoetbal-19.jpg
 
wk_jeugdvoetbal-20.jpg 
 
wk_jeugdvoetbal-21.jpg
 
wk_jeugdvoetbal-22.jpg
 
wk_jeugdvoetbal-23.jpg
 
wk_jeugdvoetbal-24.jpg 
 
wk_jeugdvoetbal-25.jpg 
 
wk_jeugdvoetbal-26.jpg
 
wk_jeugdvoetbal-27.jpg
 
wk_jeugdvoetbal-29.jpg
 
wk_jeugdvoetbal-30.jpg
 
wk_jeugdvoetbal-31.jpg 
Artikel delen:
Reacties 2
  1. 1 middag voetbal met een gemeentelijk jongerenbudget van 24.500 euro!!! Zeg (gemeente) Zwolle wie heeft hier zijn zakken gevuld? Jordy niet heb ik het idee.    Maak melding

Reageer