Mahmudov de eerste spits voor PEC Zwolle?

Zwolle – PEC Zwolle heeft woensdagavond in Meppel de tweede oefenwedstrijd voor het nieuwe seizoen met grote cijfers gewonnen: 1-10. Denis Mahmudov viel in het bijzonder op met vier treffers, en speelt zich in de kijker als spits nu er nog altijd geen vervanging is voor Fred Benson en Guyon Fernandez.

Tegen een Meppel selectie van Alcides en FC Meppel werd de uitslag 1-10 voor de Zwollenaren. De doelpunten kwamen op naam van: Thomas 1x, Nijland 2x, Moro 1x, Ferfelis 1x, Mahmudov 4x en Karagounis 1x. Mahmudov scoorde in de eerste oefenwedstrijd tegen Olympia ’28 ook al 2x. Bij PEC Zwolle maakten Leroy Labylle en Trent Sainsbury hun rentree na lang blessureleed. De volgende oefenwedstrijd is zaterdag in Kampen tegen een selectie van DOS Kampen en Go Ahead Kampen.

PEC Zwolle heeft ook in de tweede oefenzege van het seizoen aan de doelstelling voldaan. De 1-10 zege op een selectie van Alcides/FC Meppel bleek hiervoor voldoende. Eigenlijk moest er met tien doelpunten gewonnen worden, maar de treffer van Dimitrios Ferfelis telde dubbel. ,,Raak koppen uit een corner of directe vrije trap telde dubbel. Een speciale clausule, waardoor de hersteltraining korter is. Mogen we morgen wat langer uitslapen", grijnst trainer Ron Jans. 

Zwolle scoorde al binnen tien minuten via Ryan Thomas, maar moest daarna lang wachten. Bij het doelpunt raakte de onfortuinlijke Sebastian Sparenberg geblesseerd. Hij brak hierbij zijn kuitbeen. Na de onderbreking scoorde PEC Zwolle nog drie keer. Stef Nijland (twee) en Soufian Moro waren hiervoor verantwoordelijk. 

Na de thee stond er een ander Zwolle op het veld. Denis Mahmudov bleek veruit de gevaarlijkste van het stel. De aanvaller scoorde liefst vier keer. Proefspeler Dimitrios Ferfelis en Thanasios Karagounis scoorden de andere treffers. Meppel redde in de slotfase via Kaluzi de eer. Trainer Jans was blij met de rentree van Trent Sainsbury en Leroy Labylle, die respectievelijk een half uur en twintig minuten speelden. ,,Vooral in de eerste helft was het spel heel goed." 

Zaterdag komt PEC Zwolle weer in actie. Om vijf uur wordt er in Kampen afgetrapt tegen een selectie van DOS en Go Ahead Kampen.

Selectie Meppel – PEC Zwolle 1-10 (0-4). 

PEC Zwolle: Boer, Turan (46. Pereira), Sainsbury (35. Van Looy), Broerse (46. IJzerman), Van Hintum (46. Blackson, 68. Labylle), Mokotjo (46. Marinus, 68. Rasevic), Rienstra (46. Domingo), Moro (46. Karagounis), Drost (46. Saymak), Thomas (46. Mahmudov), Nijland (46. Ferfelis) 

Scoreverloop: 
6. Thomas 0-1 
35. Nijland 0-2 
43. Nijland 0-3 
45. Moro 0-4 
50. Ferfelis 0-5 
52. Mahmudov 0-6 
66. Mahmudov 0-7 
80. Mahmudov 0-8 
83. Kaluzi 1-8 
88. Karagounis 1-9 
90. Mahmudov 1-10

Bron: peczwolle.nl 

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Lekker hoor die Mahmudov. Geweldige dribbelaar dankzij zijn fantastische techniek. De Messi van de Lage Landen!

  Ik zie dit veel liever dan zo n grote logge Engelse lantaarnpaal zonder techniek. De type Kolders zal ik maar zeggen. Vind ik helemaal nix.


  Maak melding

 2. Nou ja, desnoods!

  Of hij niet telkens ondersteboven gaat worden gelopen door de gemiddelde verdediger weet ik niet maar scoren kan hij wel, dat wisten we al.
  Misschien geen basis maar wel meerwaarde als je om wat snelheid en dreiging verlegen zit.

  Doelpuntjes in de voorbereiding tegen amateurs dat is natuurlijk geen goed vergelijkingmateriaal met de competitie straks.
  Rasevic doet het ook telkens goed met de oefencampagne als je kijkt naar doelpunten net als Nijland…


  Maak melding

 3. Volgens mij zoekn we iemand die er op Europees niveau een paar in kan knallen, Meppel kan toch geen graadmeter zijn. Geinig zo’n potje, maar zegt natuurlijk helemaal niets. Wordt tijd dat er nu toch echt twee jongens met naam bijgehaald gaan worden. Op naar Europa en dan dat utrech naar huis sturen met 0 puntjes! Come one Zwolluhh


  Maak melding

Reageer