Nieuw zwemevenement City Swim Zwolle

Zwolle – Dit jaar wordt voor het eerst de City Swim Zwolle georganiseerd. Een fantastisch, veelbelovend rondje zwemmen door de mooiste grachten van Nederland. Vanaf het Maagjesbolwerk de gracht in, onder muziek en spektakel het startschot aanhoren en dan 2,5 km zwemmen en genieten. Zwem 30 augustus 2014 ook mee door de mooiste grachten van Nederland. Individueel voor de volledige afstand van 2,5 km of in een estafetteteam van 3 personen. De opbrengst van de City Swim Zwolle gaat naar het goede doel Stichting Tegenkracht. 

In startseries van maximaal 50 personen zal het startschot gaan klinken. Het eerste startschot is voor de ‘echte’ zwemmers die gaan voor een tijd en een uitslag, gevolgd door de estafette en bedrijventeams van 3 personen, daarna het startschot voor de eerste groep recreatieve individualisten die deze uitdaging aangaan. Dan de bruggen onderdoor richting park Eekhout, waar de eerste wisselplek voor de estafette- en bedrijventeams is gepositioneerd, maar waar ook een rustplaats is voor de individuele zwemmers. Na de wissel of de rust voorbij het Groot Wezenland en onder het Kerkbrugje door. Als Zwollenaar zal dat als een thuishaven voelen. Dan nog een laatste wissel of rustplaats om door het mooiste stukje gracht van Nederland te mogen zwemmen. De Thorbeckegracht wordt een genot met het einde in zicht. Finishen is onder de veelbesproken fietsers en lopersbrug alvorens je de kade weer opstapt bij het Maagjesbolwerk. Dat is gaaf en wil jij niet missen!

Voorlopig programma
11.30 uur: Inschrijving/aanmelding open
12.30 uur: Welkomstwoord + gezamenlijke warming-up 
13.00 uur: Start prominenten en wedstrijdatleten
13.05 uur: Start bedrijven en estafette teams
13.10 uur: Start om de 5 minuten overige startseries en individuele recreatieve zwemmers
15.30 uur: Finish laatste deelnemer
16.00 uur: Cheque-overhandiging stichting Tegenkracht en afronding

Goede doel
Naast deze onvergetelijke en sportieve ervaring voor iedereen boven de 16 jaar en met een zwemdiploma, heeft de City Swim ook de doelstelling geld in te zamelen en aandacht te generen voor een goed doel. Het goede doel gekoppeld aan de City Swim Zwolle is Tegenkracht, stichting kanker en sport. Tegenkracht helpt (ex)kankerpatiënten aan een sportplan op maat, om fysiek en mentaal sterk de tijd van behandelingen door te komen en sterker te staan in de tijden van herstel.

De opbrengst van de City Swim Zwolle gaat naar het goede doel, maar iedere deelnemer aan het event kan zich ook laten sponsoren. De deelnemers wordt gevraagd minimaal 50 euro sponsorgeld op te halen, deze opbrengst gaat ook volledig naar stichting Tegenkracht. www.tegenkracht.nl.

Artikel delen:
Reacties 11
  1. Nee, vanaf donderdag t/m zaterdag pissen er alleen wat uitgaanspubliek in de gracht. Maar daar is het water niet slechter van geworden.;)


    Maak melding

  2. Weet je wat vissen doen in het water 😉

    En ach, dat is werkelijk waar verwaarloosbaar in vergelijking met de vele miljoenen liters stromend water.

    Ik zeg niet dat je het gewoon kunt drinken, maar er in zwemmen, moet echt geen probleem zijn. Goed voor de weerstand 😉


    Maak melding

Reageer