Blauwvingerrally Zwolle weer een groot succes

Na een succesvolle 1e editie in 2006 werd zaterdag in Zwolle voor de 2e keer een Blauwvingerrally georganiseerd. Met deze rally wil de organisatie ernstig zieke kinderen in de leeftijd van ca. 9 t/m 18 jaar een onvergetelijke dag bezorgen. Onder het mom van “een dag niet ziek!” beleefden de kinderen een toerrit in zeer exclusieve auto’s (zoals Ferrari, Maserati, Porsches en andere supersportauto’s).

De ontvangst en het vertrek van de prachtige glimmende bolides vond plaats bij Theater De Spiegel, waar iedereen ze kon bewonderen. Het was beetje wisselvallig weer, maar nadat de burgemeester zijn toespraak had gehouden kwam spontaan de zon door. Ook waren er carnavalsverenigingen aanwezig met een kadootje voor de Stichting Blauwvingerrally. Dit werd overhandigd aan Johan Pierik van de Stichting. Het ging om een geweldig bedrag van € 4.377,35. De deelnemende kinderen en hun families werden eerst verwend met lekkere hapjes door Jonnie Boer van de Librije. Na het 1e gedeelte van de toerrit kregen de kinderen tussen de middag een heerlijke lunch bij de Havixhorst in De Wijk. Hier werden ze verder vermaakt met o.a. het bakken van koekjes onder begeleiding van professionele koks en het spelen van oud Hollandse spelletjes o.l.v. een animatieteam.


Burgemeester Meijer kwam met zijn eigen ‘bolide’…


Een mooie bijdrage van de carnavalsverenigingen…

Via ‘Lees verder’ meer bericht en foto’s…

Tussentijds werden er nog rijvaardigheidstesten gehouden, waarbij prijzen te verdienen waren. En sommige konden ook aan hun auto werken. Een Ferrari had een losse bodemplaat. Onderweg was er veel oponthoud bij het pondje bij Genemuiden. Ze konden maar per twee het pontje op. Met als gevolg dat men soms erg lang moest wachten. Op de route lag ook Staphorst. Eén van de chauffeurs sprak uit, dat ze deze dag nooit zullen vergeten in Staphorst.

Na het maken van tientallen foto’s van de auto’s konden de chauffeurs met kinderen weer richting Zwolle. De tocht eindigde bij Theater De Spiegel. Hier werd de prijsuitreiking gehouden voor de beste equipe. Harm Wolters was er ook om na de prijsuitreiking het feest los te laten barsten. Ook Jan Vayne was er als ambassadeur van de Blauwvinger Rally. De kinderen hebben enorm genoten, en dat is waar alles om draait natuurlijk.


De Ferrari Enzo, die als eerste in de rij meereed, is een bolide van tegen de 1 miljoen euro. Deze Ferrari is genoemd naar de oprichter van het merk, Enzo Ferrari. De auto was niet gewoon te koop, maar Ferrari wees de mensen aan die Ã©Ã©n auto mochten kopen. In totaal zijn er 400 gemaakt. Emiel van de Wetering had het voorrecht om als gast in deze prachtige auto van Rogier Kroymans, zoon van …, mee te rijden.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. heb honderden foto’s

  alleen ja de ruimte is beperkt.

  veel foto’s van de auto’s zelf. maar het was indd een zware leuke dag 🙂

  Kids hebben echt genoten. elk kind sprak op de vraag “heb je genoten?” met een overduidelijk antwoord “JAAAA!!” ;D


  ⚠️ Meld

 2. Wij hebben begrepen dat dit jaar wederom een groot succes was.
  Met name de toch over de zwolse markt heeft heel wat indruk gemaakt en ook zeker de benodigde voorbereiding verreist.
  Er wordt van deze dag voor de kinderen rijders en sponsoren een dvd gemaakt. Mochten mensen fotos hebben dan mogen deze gemaild worden naar info@blauwvin gerrally.nl

  Namens ons alvast bedankt.  ⚠️ Meld

 3. Ook dit jaar weer een (betere) fantastische beleving voor de kinderen. Onze kinderen, maar vooral onze zoon die al autofreak is, konden niet ophouden met de verhalen over die dag. BEDANKT hen die dit allemaal mogelijk gemaakt hebben. Alles was goed voor elkaar. Nu nagenieten met foto’s en film. Wat ons betreft graag tot volgend jaar!!!! Groetjes fam. J. van der Maaten en hun glunderende kinderen.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.