Provincie Overijssel erkent Armeense genocide

Zwolle – De PVV heeft woensdag 02 juli de Staten van Overijssel opgeroepen om de Armeense genocide te erkennen. Een meerderheid van de Staten stemde in met deze motie. Men heeft besloten om een signaal af te geven aan de Armeense gemeenschap dat zij het recht heeft op een waardige gedenkplek.

De motie roept op om afstand te nemen van de protestdemonstratie van de Turkse genocide ontkenners en constateert dat Overijssel geen groepen binnen haar grenzen wil die vrijheid en tolerantie uitsluitend voor zichzelf claimen, maar anderen een waardige gedenkplek misgunnen. Feit: Overijssel is de eerste provincie in Nederland die de Armeense Genocide erkent. Edgar Mulder fractie voorzitter van de PVV Overijssel: “De PVV in Overijssel accepteert geen geïmporteerde haat”.

Artikel delen:
Reacties 13
 1. Ik vind het van de zotte dat dit op provinciaal niveau als motie in te dienen. Dit hoort op landelijk, zo niet Europees, niveau thuis.


  Maak melding

 2. Ik vind het van de zotte dat dit op provinciaal niveau als motie in te dienen. Dit hoort op landelijk, zo niet Europees, niveau thuis.

  Hier ben ik het mee eens, als iedere Nederlandse provincie zich als een mini-koninkrijkje gaat gedragen, is een verenigd Europa een farce geworden.


  Maak melding

 3. Laat dat nou net iets zijn wat de PVV sowieso niet ziet zitten, een verenigd Europa. Zou hier misschien een ander motief achter zitten?


  Maak melding

 4. Moeilijk geval dit en onnodig dat een orgaan als de PS zich hiervoor laat misbruiken door de PVV. De partijen hebben een goede gelegenheid gemist om hun mond te houden.

  Ik ben het eens met de erkenning. Alleen de manier waarop is gewoon uiterst dubieus. Klinkt mij een beetje als het jennen van de Turkse gemeenschap in Overijssel, de stok om de hond te slaan is gevonden door de PVV.


  Maak melding

 5. Beetje vreemd als de PVV wat zegt (en meestal waar) er mensen het er mee eens zijn maar toch weer lopen te mierenneuken omdat de PVV wat zegt.
  Wat nou als andere partijen het durven te zeggen.? Is het dan wel allemaal waar en goed??????
  Zoals Jasper bijv. Motief motief, komop. En kattenkop een stok??
  Denk nou na. Dat heeft die partij niet nodig omdat het merendeel het er al mee eens is.


  Maak melding

 6. Kokzwolle123,

  De PVV zegt zeker zinnige dingen. Het is bijvoorbeeld van de gekken, dat je als gedetineerde vaker mag luchten dan een bejaarde. Dat tuig zou dagen achtereen opgesloten moeten zitten of drie dagen lang niet de mogelijkheid hebben om te douchen. En niet onze broze oudjes.

  Ik ben het ook zeker met je eens dat een aantal politieke partijen er een potje van maken.

  Helaas heeft de PVV ook een uiterst verwerpelijke kant als het om allochtonen gaat. Ik heb daarom het gevoel dat ze naar wat hebben gezocht (de stok om de hond te slaan) om de Turkse gemeenschap eens lekker te jennen. Ik vind het allemaal te toevallig en ik vind ook dat een PS hier zich buiten moeten houden.


  Maak melding

 7. > Edgar Mulder fractie voorzitter van de PVV Overijssel: ⤽De PVV in Overijssel accepteert geen geïmporteerde haat⤝. < Zo is 't potdomme: Eigen haat eerst. EIGEN HAAT EERST!


  Maak melding

 8. Goede zaak van de PVV. Weer een voorbeeld van hoe het wel moet.

  @kok. Laat de droeftoeters maar roepen. Die zullen het nooit begrijpen. Daar drinken we wel een keer op in de bar van die Marokkaanse schone in Amsterdam.  Maak melding

Reageer