Burgemeester Roelenweg klaar voor gebruik

Zwolle – Het is zover! Na vier maanden werkzaamheden is de stadsentree Burgemeester Roelenweg weer klaar voor gebruik. In het najaar wordt er nog gewerkt aan de groenstructuur, de verbetering van de verlichting en de wegaansluiting op het nieuwe studentencomplex.

_dsc4521.jpg

Eind van 2014 worden de laatste werkzaamheden afgerond. Sinds deze week kunnen fietsers vanuit Holtenbroek en Stadshagen veiliger en comfortabeler de binnenstad bereiken en stroomt het overige verkeer beter door. Deze mijlpaal werd donderdagmiddagi gevierd met een feestelijke ingebruikname.

_dsc4374.jpg 

Artikel delen:
Reacties 15
 1. Jammer dat door een gemeente die zich “groenstad” noemt, van die milieuvervuilende ballonnen de lucht in worden gelaten.

  We weten toch allemaal hoeveel plastic er tegenwoordig in de natuur ligt en hoeveel dieren hierin stikken / aan doodgaan omdat ze denken dat het te eten is.

  Gemeente Zwolle, wat weer een gemiste kans.


  Maak melding

 2. Maar of het veiliger is geworden is nog maar de vraag. Bij de in/uitrit van het kantoor van Groene Land is het in de spits levenslink. Auto’s komen van 1 kant, maar fietsers van 2. Das gewoon een kwestie van wachten tot er iemand onder ligt.  Maak melding

 3. Niet alleen plastic ballonnen zijn een probleem (hoewel mogelijk ook biologisch afbreekbare latex ballonnen gebruikt kunnen zijn). Zie over ballonnen: http://www.dieballongaatnietop.nl . Diverse gemeentes zijn er al mee gestopt.

  Ook helium gas, dat in deze ballonnen zit raakt op. Over circa 35 jaar zijn de natuurlijke bronnen waaruit het makkelijk te winnen is uitgeput. Daarna moet het worden teruggewonnen uit de atmosfeer, dat is een proces dat 10000 keer duurder is dan de manier waarop het nu gewonnen wordt. Dat maakt het te duur voor bijvoorbeeld gebruik in het ziekenhuis, in de MRI scanner bijvoorbeeld. Meer op nu.nl .


  Maak melding

 4. @mij en @martinv

  Hoe groen is jullie voetstap

  geen auto
  biologisch voedsel
  enz.
  op de fiets met vakantie – kamperen

  verbeter de wereld en begin bij jezelf!!!

  waarschijnlijk doen jullie net zo hard mee aan de vervuiling  Maak melding

 5. @auto
  Dat ik idd. een auto heb, die ik zo min mogelijk gebruik, doe veel op de fiets, niet alleen biologisch eet omdat dat voor mijn portemonnee niet haalbaar is wil dat niet zeggen dat ik zoveel mogelijk rotzooi in huis haal wat ik niet nodig ben, dat ik niet let op waar mijn eetwaar in zit (veel plastic komt er bij mij sowieso al niet in), niet aan afvalscheiding doe, etc. etc. Voordat je een ander veroordeelt, kijk eerst eens naar hoe jezelf bent. Ik ben al begonnen met de wereld te verbeteren en jij???

  Het is de afgelopen weken vaak in het nieuws geweest dat de wereldzeeën vol zitten met plastic troep. Waarom moet je daar als gemeente die zich Groenstad pleegt te noemen dan ook nog eens een steentje aan bijdragen? Ik vind het te krom voor woorden.


  Maak melding

 6. afgelopen weken was in het nieuws dat er VEEL minder plastic in de zee ligt als eerder werd aangenomen. Dus die opmerking mag je wegstrepen….


  Maak melding

 7. … Dat ze die niet aantreffen, betekent dat er een mechanisme aan het werk is dat het plastic laat verdwijnen.

  Daarom keken de wetenschappers naar de omvang van de stukjes plastic die ze vonden. Daaronder waren genoeg middelgrote en iets kleinere brokken. Maar juist in de allerkleinste categorie waren er bijna geen stukjes te vinden. ‘Iets’ zorgt dat juist deze kleinste brokjes van de kunststof verdwijnen. Aangezien deze stukjes ongeveer zo groot zijn als krill, plankton en andere micro-organismes uit de zee, zullen ze worden gegeten door krill-eters, zo luidt nu de theorie.

  Krill wordt onder andere gegeten door verschillende tonijnsoorten. Die eten wij weer, waardoor het plastic ook in ons terecht zou komen..

  Dat is dan wel weer mooi dat wij het uiteindelijk zelf opvreten. Ja, zo werkt het. Maar ondertussen sterven er honderden zeedieren en vogels omdat hun maag vol met (de grotere stukken) plastic zit. Daarom kun je die opmerking van mij niet wegstrepen.


  Maak melding

Reageer