Topstukken uit de gouden 15e eeuw in Grote Kerk

Zwolle – De Grote Kerk Zwolle, Historisch Centrum Overijssel (HCO) en Museum de Fundatie tonen van zaterdag 5 juli tot en met 13 september 2014 in de Grote Kerk belangrijke geschriften uit de 15e eeuw, de gouden eeuw van Zwolle. Weblog Zwolle nam donderdag alvast een kijkje.

03-07-2014_expositie_inrichten_in_de_grotekerk_02.jpg 

In de expositie Topstukken uit de gouden 15e eeuw van Zwolle – Van Hanze en Moderne Devotie zijn een aantal prachtige Sarijs-handschriften te zien: middeleeuwse teksten, rijkelijk ‘verlucht’ met miniaturen door schilders die verbonden waren aan het Zwolse Fraterhuis. Daarnaast onder meer het oudste stadsrecht van Zwolle en een privilege tot het slaan van gouden en zilveren munten. Hanzestad Zwolle kreeg laatstgenoemde ca. 1488 van Keizer Frederik III. Topstukken uit de gouden 15e eeuw van Zwolle maakt onderdeel uit van de reeks FUNDATIEfusions, waarbij voor deze tentoonstelling wordt samengewerkt met het Historisch Centrum Overijssel (HCO).

03-07-2014_expositie_inrichten_in_de_grotekerk_03.jpg 

03-07-2014_expositie_inrichten_in_de_grotekerk_04.jpg 

03-07-2014_expositie_inrichten_in_de_grotekerk_01.jpg 

Onder de noemer FUNDATIEfusions toont Museum de Fundatie compacte presentaties van hoog niveau op openbare plekken in en om Zwolle. Een overzicht van alle fusions is te vinden op museumdefundatie.nl. De tentoonstelling in Grote Kerk Zwolle is gratis toegankelijk en te bezoeken van dinsdag t/m zaterdag, 10.30-16.30 uur.

Kijk voor meer informatie over deze bijzondere handschriften op:https://www.historischcentrumoverijssel.nl/collectie/topstukken/sarijs-handschriften

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Absoluut de moeite waard, maar we blijven Hollanders, dus toch nog even zeuren.
    Nederland, Zwolle, 15e eeuw.
    Waarom dit promoten met een Egyptische piramide van voor het jaar nul?


    Maak melding

Reageer