Klasbak Trofee voor Zwolse Elles Hetebrij

Zwolle – Elles Hetebrij van Café De Hete Brij in Zwolle werd maandagavond verrast in Restaurant Librije’s Zusje ** in Zwolle. Zij ontving de Klasbak Trofee vanwege de passie waarmee zij haar vak uitvoert en uitdraagt. De trofee is een initiatief van Tour Culinair en SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca).

 

Met het jaarlijks uitreiken van de Klasbak Trofee willen Tour Culinair en SVH het grote belang van het overdragen van vakkennis in de horeca extra onder de aandacht brengen. Ruim 15 jaar is Elles Hetebrij eigenaresse van Café De Hete Brij aan de Nieuwe Markt. Als bevlogen horecaonderneemster is Elles een voorbeeld voor de horecabranche. Haar gedrevenheid, openheid en optimale gastvrijheid zorgen ervoor dat ze alom geprezen wordt. Niet voor niets staat ze al jarenlang in de Café Top 100. Ook als sportvrouw staat Elles haar mannetje. In het verleden als verdienstelijk sloeproeister en tegenwoordig ook als hardloopster.

Elles Hetebrij over de prijs: “Ik ben er stil van, zoveel eer van mijn werk! Het voelt net alsof ik een Oscar heb gewonnen, maar dan voor het runnen van een gewoon bruin café met speciale kwaliteiten. Zonder mijn fantastische team en geweldige gasten had ik dit nooit gered.”

 

 

Klasbak 2014

De uitreiking van de Klasbak Trofee vond plaats bij Librije’s Zusje ** in Zwolle waar het peloton van de Tour Culinair genoot van een uitstekend diner. Elk jaar wordt in de regio waar de Tour Culinair verreden wordt de trofee uitgereikt aan een ondernemer die het meest voldoet aan de ‘klasbakcriteria’. Deze criteria zijn: de ondernemer is een voorbeeld voor de medewerkers en collega’s, houdt zich bezig met vakbekwaamheid en onderscheidt zich in positieve zin duidelijk van andere ondernemers. De term klasbak komt voort uit het wielrennen en betekent ‘goede, slimme wielrenner’. 

 

Tour Culinair

Het diner bij Librije’s Zusje was ter afsluiting van de 33ste editie van de Tour Culinair, een tweedaagse fietstocht van in totaal 250 kilometer. De tocht wordt ieder jaar in een andere regio van Nederland georganiseerd. Dit jaar fietste het peloton door de Noordwest Veluwe en de Kop van Overijssel. Tijdens de Tour Culinair maakt het peloton promotie voor horeca, toerisme en recreatie.

 

 

SVH

SVH heeft als kerndoel het vergroten van de vakbekwaamheid in de horeca. Samen met partners uit het horecaonderwijs en bedrijfsleven ontwikkelt SVH (digitale) leermiddelen en lesmethodes voor het (mbo-)onderwijs, opleiders en ondernemers. SVH waarborgt kennis door het afnemen van examens en geeft inzicht in het opleidingsaanbod voor de horeca.

Artikel delen:

Reageer